Gustav Klimt

Gustav Klimt (Baumgarten, 14 de juliol de 1862 – 6 de febrer de 1918) fou un pintor austríac. Fou educat en l’escola d’arts i oficis de Viena entre els anys 1879 i 1883, on aprengué les tècniques de les arts decoratives. Klimt també fou membre honorari de les universitats de Munic i Viena. Fou el líder fundador de la Wiener Sezession (Secessió de Viena) (1898-1903), el palau de la qual decorà el 1902.
Els seus murals per a la universitat de Viena causaren un gran escàndol pel contingut i la tècnica, per la qual cosa abandonà els encàrrecs públics i es consagrà al retrat. El seu estil és bidimensional; el color és un simple element decoratiu, i les figures són presentades en un univers refinat, eròtic i tràgic alhora.
Va morir el 6 de febrer del 1918, després de patir un accident vascular cerebral i una pneumònia a causa de l’epidèmia de grip de 1918

Trobat a la Viquipèdia

De Buzón

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *