Descobrint la dansa en la pintura

El proper dia 29 d’abril es celebrarà el Dia Internacional de la Dansa i dimecres tindrem  la gran sort de tenir a l’escola la Gal·la de dansa i per anar fent un tastet, aqui teniu un exemple de la importància de la dansa en la pintura… les arts  són complementàries i creen la bellesa…

Edgar Degas (1834-1917)

És conegut per la seva visió particular sobre el món del ballet, capturant escenes subtils i belles, en obres al pastel.

Toulouse Lautrec (1864-1901)

Va ser pintor i cartellista francés que va destacar per la seva representació de la vida nocturna parisina de finals del segle XIX. Se l’emmarca en la generació del postimpressionisme.

Pierre Carrier Belleuse (1851-1933) va viure  sempre a l’ombra dels impressionistes.

danza-matisse

matisse_la_danza_1910_med

Henri Matisse, la dansa (31 de desembre de 1869 – 3 novembre 1954) va ser un pintor francès conegut pel seuús del color i pel seu ús original i fluid del dibuix. Com a dibuixant, gravador, escultor,però principalment com a pintor, Matisse és reconegut àmpliament com un dels grans artistes del segle XX. A l’inici de la seva carrera es va identificar amb el fauvisme i per als anys 20 ja s’havia destacat pel seu mestratge en el llenguatge expressiu del color idel dibuix, la qual va desplegar en una immensa producció que es va estendre per mésde mig segle, i que va consagrar la seva reputació com una de les figures centrals de l’art modern.

Pablo Ruiz Picasso neix a  Málaga el 25 d’octubre de 1881, va morir a Mougins, França el 8 d’abril de 1973, pintor i escultor espanyol famossísim, va crear , conjuntament amb Georges Braque i Juan Gris, el moviment cubista.

“Ballarina Petita” de Juli González i Pellicer (Barcelona,21 de setembre del 1876 – Arcueil27 de març del 1942) fou un pintorescultor català, i un dels grans escultors europeus del segle XX. Va dedicar el seu treball, sobretot, a l’escultura en ferro, sovint de grans proporcions

Fernando Botero Angulo és un pintor, escultor i dibuixant colombià nascut el 19 d’abril de 1932 a Medellín (Colòmbia). És considerat l’artista viu originari de Llatinoamèrica més cotitzat actualment en el món. Icona universal de l’art, la seva extensa obra és reconeguda per nens i adults de tot arreu per igual.

Aquestes són les obres d’alguns artistes que van representar d’alguna manera la dansa…. us animo a fer una investigació per trobar més obres i més artistes i a fer la vostra pròpia representació, amb la tècnica i el material  amb el que us sentiu més còmodes…

Podeu utilitzar fotografies com a punt de referència o altres obres…

En aquest enllaç trobareu diferents fotografies del món del ballet que també us poden inspirar…

5 pensaments a “Descobrint la dansa en la pintura

 1. Quines imatges més boniques!!!
  Miraré si puc afegir alguna cosa.
  Bon Dia Internacional de la Dansa 2011

  Amèlia Boluda

 2. A mi m’agrada molt l’escultura de Julio González “Bailarina pequeña” i qualsevol dels quadres que Botero va pintar sobre persones ballant, gaudint del moviment de viure.

 3. M’han agradat molt els quadres!!! Son molt bonics… sobretot Degàs!!!

  Podrás penjar-hi més?

  Molts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *