El triomf del color. De Van Gogh a Matisse


Més de 70 obres de les col·leccions del Museu d’Orsay i el Museu de l’Orangerie s’exhibeixen per primera vegada a la nostra ciutat, a la Fundació Mapfre, del 10 d’octubre al 10 gener 2016.
El triomf del color. De Van Gogh a Matisse, planteja el color com a eix essencial en la deriva artística d’autors tan formidables com Van Gogh, Gauguin, Cézanne, dels qui tindrem els seus rellevants autoretrats, més els treballs de Seurat, Monet, Derain i Renoir, de qui s’exhibeix Gran Nu, que acompanyarà Nu sobre fons vermell, de Picasso, i Odalisca amb pantalons vermells, de Matisse. Les darreres tres obres esmentades provenen del Museu de l’Orangerie.

Aquesta exposició ens dóna una oportunitat única de contemplar a la nostra ciutat obres mestres que en comptades ocasions han estat exposades fora del Museu d’Orsay i el Museu de l’Orangerie, i que han estat cedides de forma especial per a aquesta ocasió.

La mostra s’inicia amb una peça de Van Gogh que il·lumina la pintura moderna a través de la seva paleta cromàtica. I des d’aquest punt, ens porta per un itinerari artístic que dóna testimoni de com la pintura va explotar en colors després dels traços de l’impressionisme, alhora que els artistes s’allunyaven de la natura per buscar una expressivitat més subjectiva.

El triomf del color. De Van Gogh a Matisse
Dia: 10 d’octubre a 10 gener 2016
Espai: Sala Fundació Mapfre (Casa Garriga i Nogués)
Preu: entrada gratuïta
Més informació, clicant aquí

Trobat a Barcelona Cultura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *