El desenvolupament sensorial a través de l’art

La importància de l’Art en el Desenvolupament Perceptiu dels nens:
Les nostres experiències sensorials (a través del tacte, del gust, de l’audició, les propioceptives, etc.) Formen bases essencials per a l’aprenentatge.
L’educació artística és fonamental per al desenvolupament perceptiu, ja que és el camp idoni per treballar les experiències sensorials: A través de la música els nens descobreixen com els sons es transformen en una bella melodia i la Dansa ens permet treballar les sensacions kinestèsiques.; Les Arts Plàstiques brinden l’oportunitat de conèixer i desenvolupar les sensacions tàctils i la percepció espacial amb activitats com modelatge, textures, pressió, utilització de diferents formats i materials; A més del reconeixement visual de formes i colors, barreges òptiques, perspectives, etc.
Moltes dificultats d’Aprenentatge van acompanyats d’un pobre desenvolupament a nivell d’experiències sensorials. Hem acostar als nens des de molt petits tot tipus de pràctiques perceptives per establir les bases per a l’aprenentatge i l’expressió artística.
gabriela Leonardt
Llic en Psicopedagogia.
COL. 451/13

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *