DrapArt 15. Festival internacional de reciclatge artístic a Catalunya.

Aquí trobareu tota la informació referent al DRapArt 15.

 

 

Drap-Art és una associació sense ànim de lucre fundada el 1995 a Barcelona, que promou el reciclatge creatiu amb l’organització de festivals, exposicions, mercats i tallers.

Drap-Art va començar com a festival el 1996 amb la Marató de Creació i Reciclatge de Barcelona, que en la segona edició, el 1997, va rebre uns 20.000 visitants. El mateix any, Drap-Art va organitzar el Recykl Art Fest, un intercanvi entre artistes iugoslaus i barcelonins a la Biennal de Montenegro. Aquesta experiència va inspirar dos tallers d’intercanvi Digam el que llences i et diré qui ets, a Jerusalem el 1998 i a Barcelona el 1999, i l’exposició itinerant Evil Empire.

Del 18/12/15 al 03/01/16 arriba Drap-Art 15. Exposició de reciclatge artístic, tallers, espectacles i concerts.

Fira d’art i disseny: Caps de setmana previs a Nadal (18, 19 i 20 de desembre) ia Reis (2 i 3 de gener). Entrada gratuïta a totes les activitats!

DRAP-ART PRIMAVERA

EL MERCAT ARTESÀ DE DRAP-ART TORNA A LA PLAÇA REIAL
Reciclatge artístic, tallers de reciclatge creatiu, cultura i sostenibilitat per fomentar el consum responsable.

A partir del dissabte 5 d’abril, el mercat artesà i de reciclatge artístic de Drap-Art tornarà a ser el protagonista en la Plaça Reial per cinquè any consecutiu. De 11:00 a 22:00 hores la Plaça Reial acollirà nombrosos llocs artesans, a més d’organitzar tallers gratuïts de reciclatge creatiu per a totes les edats (entre les 12:00 i les 14:00 hores).

L’objectiu d’aquesta iniciativa conjunta entreDrap-Art i la Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial és fomentar la cultura, el consum responsable i el turisme de qualitat en un dels espais més emblemàtics de Barcelona. El mercat Drap-Art en la Plaça Reial forma part del projecte “La Reial és mou”, impulsat per l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial per dinamitzar la plaça Reial a través d’accions culturals, programant diferents activitats per a tots els públics en horari familiar. La gran afluència de públic al mercat Drap-Art en edicions anteriors confirma l’èxit de l’aposta de convertir la Plaça Reial en un punt de referència de l’oci i l’art a Barcelona.

Per la seva banda, Drap-Art segueix amb les seves activitats vinculades al Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya que se celebra cada mes de desembre a Barcelona.

Escola Impremta

Si voleu saber  més del projecte Escola Impremta en el qual nosaltres hi participem, cliqueu en l’enllaç.

 

Des d’arts gràfiques orient creiem que amb un petit esforç col.laboratiu podem fer que les escoles tinguin material escolar per als seus projectes malgrat les retallades. Ajudan’s a difondre la iniciativa.
Comparteix l’enllaç:

http://www.agorient.com/ca/projecte-escola-impremta.html

De què es tracta

Intentar de que totes les impremtes donin a les escoles els retalls sobrers de les feines. És molt gran la quantitat de material de merma que es llença en una impremta. Un material que per la nostra experiència, després de molts anys de regalar-lo a les escoles, comproves que els ajuda moltíssim. I si ho fessin totes les impremtes?

Qui ho ha de fer?

Entre tots. Arts gràfiques Orient llença la iniciativa i es posa a la disposició de tothom per tal de resoldre qualsevol dubte. Les persones que tenen contacte amb les impremtes demanen que els guardin el sobrant. Les ampes o escoles es coordinen amb les impremtes per tal de recollir el material. Nosaltres ens posem a la vostra disposició per si en algun moment necessitessiu transport. (això sí, segons la nostra disponibilitat). Tots els que ho vegin com una bona iniciativa poden difondre-la  a través de les xarxes socials.
Si voleu podeu anar penjant fotos a la pàgina de facebook que hem habilitat per tal de mostrar el què arriben a fer les escoles amb material de rebuig d’una impremta.
Moltes gràcies per el vostre ajut.
Si voleu contactar amb nosaltres per tal de rebre material de la nostra impremta, ens podeu enviar un mail a:
hola@agorient.com (Josep Amat)

 

[youtube]http://youtu.be/fbyVaECjirI[/youtube]