Un trimestre…. de gestió? de lideratge pedagògic?

A les portes d’iniciar un segon trimestre sóc conscient que ja n’ha passat un, el primer com a membre de l’equip directiu de l’escola.

Quan em van proposar que agafés la direcció era molt conscient d’on em ficava, dels perills que podia tenir si em deixava portar per la burocràcia i que tots els temes pedagògics em quedessin lluny. Per altra banda, en les formacions, el “lideratge pedagògic” era una constant, no sabia ben bé com podien lligar les dues coses: la gestió i la pedagogia.

I davant  d’aquesta dicotomia vaig acceptar tenint clar que volia que pesés més el lideratge pedagògic que la burocràcia… i la veritat, “estoy en ello”.

Fent balanç continuo pensant que un equip directiu ha de tenir sempre la mirada en la línia pedagògica de l’escola perquè amb ella és com triem les metodologies o organitzem els espais. La burocràcia s’ha de fer, no ho qüestiono, però cal tenir aquesta mirada sempre molt clara per tal de veure què és el que cal fer i què és el més important: els nens i nenes, la raó de la nostra existència, és clar.

Per això cal treballar en equip, per tal de construir i reclamar quan calgui, per continuar il·lusionant-nos en cada proposta didàctica i en cada projecte de centre.

I per no perdre aquesta il·lusió i perquè m’encarrego del taller de robòtica i STEAM  a l’escola, així com del de la ràdio, aquestes festes m’han portat un makey makey…  perquè el que no vull perdre mai és poder continuar compartint experiències.

Aquí teniu el vídeo de com amb el grafit del llapis (és conductor d’electricitat), el makey makey i Scratch podem crear i programar divertits jocs pels més petits.

Ganes de portar-ho a l’aula!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *