UNA VISITA DE MESTRES DE BRASIL

Aquest dijous, dia 31 de maig,  ens han vingut a visitar mestres de Brasil, concretament de l’“Escola da Vila de Sao Paulo”. Han vingut perquè estan fent un treball amb el Grup de Recerca Sobre Interacció i Influència Educativa, Dirigit Pel Dr César Coll Salvador, de la Facultat de Psicologia de la Univesitat de Barcelona.

L’objectiu de la seva estada és visitar algunes escoles i centres educatius que els permetin conèixer Projectes d’Innovació i ús de les TIC a l’Ensenyament Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat.

Per aquest motiu han demanat visitar la nostra escola, concretament les dues classes de 6è. Nosaltres, les mestres, hem decidit que ja que venien a la classe no havíem de ser nosaltres qui els expliquèssim què és el que fem, si no que havien de ser els mateixos nens i nenes.

I és així com  els nens i nenes s’han organitzat  en diferents grups per tal explicar activitats i projectes diferents treballats al llarg el curs.

Cada grup ha explicat un d’aquests projectes diferents:

Ha estat molt gratificant veure com ho han fet els nostres alumnes: ho han fet molt i molt bé! Han encandilat als mestres brasilers tot explicant el procés d’aprenentatge… per què negar-ho, a la Núria i a mi se’ns queia la baba.

Els nens i nenes han estat capaços d’explicar processos amb molta naturalitat: han explicat que per saber cal fer recerca i llegir, i evidentment comprendre. I que un cop fet això cal fer un producte que permeti explicar el que han après, i també, que és molt millor treballar en grup perquè així són capaços de sumar idees i d’ajudar-se els uns als altres.

Aquestes han estat les seves paraules i ens han fet adonar que han incorporat la manera d’abordar el coneixement… Sincerament, orgulloses ens sentim dels grups de 6è i de la feina que hem fet en equip: entre mestres, entre alumnes,  i entre mestres i alumnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *