TREBALLANT AMB EL GLOGSTER

Aquest mes d’octubre hem estat treballant l’aparell digestiu. El lloc de referència de l’alumnat ha estat a partir de la web feta amb documenta i el moodle de l’escola, de fet el moodle és el lloc on entren sempre i on troben la pauta a seguir.

Un cop finalitzada la recerca (web i vídeos) hem proposat a l’alumnat que fessin un mural, però aquest cop el mural ha estat digital: hem fet murals amb el Glogster.

És una eina molt senzilla i intuïtiva, en un moment els nens i nenes insereixen vídeos o àudios tot fent que el mural tingui elements multimèdia. La facilitat de l’eina fa que tot l’alumnat pugui treballar, des dels nouvinguts als que representen dificultats o als que treballen molt bé. El llenguatge icònic de la interfície fa que tothom ho entengui.

Hem plantejat que fessin servir el glogster per tal de poder explicar quin és el viatge que fa la poma quan la mengem i  a partir que entra per la boca. Primer han fet el mural en petit grup, i un cop acabat, han fet la seva exposició oral davant de tota la classe. Sempre! sempre fem que els nens i nenes facin l’exposició oral del seu treball, creiem que és la manera que els nens i nenes interioritzen el que han aprés.

Amb l’exposició oral, a través de mostrar els murals fets amb el glogster, l’alumnat no només ha conegut una nova eina si no que han aprés a valorar i a ser valorats, ja que els mateixos companys han estat els encarregats de preguntar sobre continguts i  fer propostes de millora sobre la feina feta.

Recull de murals

5 comentaris a “TREBALLANT AMB EL GLOGSTER

 1. Hola Anna:
  A la meva escola estan interessats a fer-lo servir i em pregunten si heu fet un registre individual, per a cada alumne, per la classe, pel mestre?
  Gràcies per compartir la vostra feina.
  Aprenc molt seguint-vos.
  Mts

 2. Hola Montse, hem fet un registre per grup, concretament 6 per classe, d’aquesta manera l’usuari ens seveix sempre que treballem per grups.

  De totes maneres, ells mateixos es podrien fer el seu registre, la veritat és que és molt fàcil i ràpid de fer, això ja dependrà de si es vol fer servir l’eina per a ús col.laboratiu o individual.
  Ja diràs com us va 🙂

  Anna

 3. Hola Anna,

  El teu post ens ha servit d’inspiració a l’assignatura d’aplicacions educatives de les TIC en els estudis de Magisteri de primària de Blanquerna.

  Gràcies per publicar-lo i ensenyar-nos la teva classe

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *