WEBQUEST: CANTA I EXPLICA

Aquests dies estem començant a treballar amb la webquest que la Núria Cervera i jo hem preparat pels alumnes de 6è de l’escola: CANTA I EXPLICA

Aquesta webquest respon a la necessitat de treballar la llengua catalana d’una forma vivenciada tot fent que els nens i nenes s’adonin que poden expressar històries i sentiments a través d’un altre llenguatge que els hi és també molt proper: la música.

Totes les activitats es poden treballar amb qualsevol tipus d’alumnat però l’origen de les mateixes ha sorgit de l’alumnat nouvingut i d’origen immigrant que tenim a l’escola. Volem, amb aquesta webquest, que els nens i nenes vegin que el català no és només una llengua que es treballa a l’escola sinó que té vida per ella mateixa, que té ritme i que sobretot la parla ( i la canta!) molta gent en aquest país.

El plantejament és el treball per competències tot seguint estratègies metodològiques que ajudin als nens i nenes a fer recerca, transformar la informació i crear nous continguts tot utilitzant les eines TAC.

De moment estem a les activitats prèvies però les impressions són molt bones: Els nens i nenes fan un bon treball de comprensió lectora a través de les lletres de les cançons, expressions que els “Manel” utilitzen a la cançó “La corranda d’una parella estable” comencen a ser incorporades en el vocabulari dels nens i nenes, o les metàfores que podem sentir a “La petita Rambla del Poble Sec” de Cesk Freixes els  emocionen i els enganxen tot demanant cantar la cançó per aprendre-la de memòria.

De moment podem afirmar, que la webquest “Canta i explica” els està ajudant a obrir-se a la societat on viuen, tot treballant el català però sobretot, coneixent altres realitats a través de les cançons.

CANTA I EXPLICA A L’ARC

Un comentari a “WEBQUEST: CANTA I EXPLICA

  1. Retroenllaç: WEBQUEST: CANTA I EXPLICA | Bitàcola deMestraTic | AnoiaTAC | Scoop.it

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *