Dia de les biblioteques 2023: 24 octubre

Des de l’any 1997 es commemora , el 24 d’octubre, aquesta data en record de la destrucció de la biblioteca de Sarajevo durant el conflicte dels Balcans. La imatge que va quedar gravada va ser la del músic Vedran Smailovi, tocant el seu violoncel entre les runes de l’edifici, que també havia estat la Casa de Govern en el segle XIX.En 1992 el músico Vedran Smailovi? tocó su violonchelo entre los escombros de la biblioteca de Sarajevo

Font: www.diainternacionalde.com/ficha/dia-internacional-de-las-bibliotecas

 

 

L’objectiu de la jornada és recordar la necessitat d’impulsar les biblioteques com a resguard de la cultura dels pobles, dels seus escrits i creences, de fer visible el seu paper a la societat actual com a lloc de trobada amb la cultura i el coneixement i com a instrument de millora de la societat. Aquesta celebració és una iniciativa de l’Associació d’Amics del llibre infantil i juvenil.

El lema d’aquest any, “Teixint comunitats”, pretén destacar el paper fonamental que exerceixen les biblioteques en la construcció de llaços forts dins les nostres comunitats. Aquestes institucions són centres de connexió i aprenentatge, on les històries, les experiències i els coneixements són els fils que uneixen els ciutadans.

Us animo a visitar la nostra biblioteca per celebrar aquest dia.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *