… I parlant del Petit Príncep…

A França, una mostra recollidarà per primer cop i fins al dia 26 de juny el manuscrit original de l’obra, al Museu de les Arts Decoratives de París..

L’obra més coneguda d’Antonine de Saint Exupéry   és un conte poètic i filosòfic sota l’aparença d’un conte per a nens. La primera edició es va fer simultàniament en francès i en anglès a Nova York i va sortir el 6-4-1943.

La història narra la trobada entre un nen i un aviador, els diàlegs que tenen i com aquests fan replantejar la vida a l’adult. El llibre està il·lustrat amb dibuixos del mateix autor que formen part de la narració i que són tant o més coneguts que el conte.

Quan, l’abril de 1943, Saint-Exupéry va marxar dels Estats Units per combatre contra les tropes nazis, va donar el manuscrit a la seva amant, la periodista Sylvia Hamilton, qui se’l va vendre a la Morgan Library & Museum de Nova York 25 anys després.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *