El llibre científic del mes: La història de la ciència com mai te l’han explicat

Com eren i com van viure els grans científics de la història?

Com van fer avançar la humanitat amb les seves idees i teories?

Com encaixava la seva genialitat amb una societat que sovint els prenia per bojos?

Ignasi Llorente ens acosta a la ciència mitjançant la recreació d’episodis significatius en les vides dels científics de manera que, aportant el factor humà, aconsegueix desmuntar mites absurds al voltant d’ells, les seves idees i els seus avenços. I alhora ens fa entendre la importància històrica de cada científic i el quid de cada nova teoria.

Llegirem com Tales de Milet evita una guerra gràcies a l’astronomia. Observarem el cel amb Brahe, Kepler i Galileu. Patirem per Lavoisier durant el seu judici a mort. Assistirem a l’enterrament de Darwin a l’abadia de Westminster, al costat de Newton. I acabarem amb Robert Dicke, que escolta al seu televisor el so més antic del món, originat en el Big Bang.

De l’autor:

(Barcelona, 1973) Malgrat haver estudiat Medicina (URV), ha dedicat la major part de la seva trajectòria professional a la comunicació, especialment en el terreny de la divulgació científica. Actualment col·labora amb diverses entitats, universitats i organitzacions amb conferències i publicacions al voltant del paper que el mètode científic ha de jugar en la nostra societat més enllà del camp estrictament científic.

Font: text i imatges https://lafinestralectora.cat/la-historia-de-la-ciencia-com-mai-te-lhan-explicat/

EL CONCURS DEL MES

Entre els científics que són esmentats en alguns fragments del llibre, hem vist la figura de Tales de Milet. Aquest mes et demanem que busquis qui va ser aquest personatge històric i que ens diguis alguna de les seves aportacions més importants.

Com sempre, posa la resposta amb totes les teves dades al lloc que tens destinat a aquest fi al taulell de la biblioteca. Et desitgem molta sort!

Aquest article ha estat publicat en L'escriptor del mes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *