El llibre científic del mes de desembre

L’acció de la novel·la arrenca en una  Nova York ucrònica, el diumenge 17 d’octubre de 1931. Les idees de Nikola Tesla, el científic visionari, s’han portat a terme: les possibilitats de transmissió sense fil de l’electricitat han possibilitat tot un món nou en el qual la contaminació no existeix, l’energia és lliure i a l’abast de tots, i s’ha fet un salt enorme en l’evolució tecnològica, gràcies a un sistema de torres (la Xarxa Mundial) capaç de proveir cada vegada una major extensió del planeta. Edgar, que és un jove de dinou anys que aspira a ser un pilot de les grans línies transatlàntiques (els «oceànics»), descobrirà d’aquesta manera que hi ha una gran mentida que ha estat mantinguda durant tot aquest temps: que Thomas A. Edison no és el veritable pare de la tecnologia que ha possibilitat aquest gran desenvolupament, i que el seu creador roman oblidat, vivint en una habitació d’hotel sense que ningú conegui la seva existència.

Font: https://mon.uvic.cat/udivulga/portfolio/15628/ (text i imatge)

De l’autor: Miguel Àngel Delgado

Miguel A. Delgado (Oviedo, 1971) és periodista, escriptor, divulgador científic i crític de cinema. Col·laborador habitual en L’Espanyol, Yorokobu i Quo, ha escrit, a més, per a ABC, El Correu, La Razón, La Vanguardia o El País. També ha estat professor de cinematografia en la Universitat Francesc de Vitòria. Ha comissariat exposicions sobre la figura de Frankenstein, l’escriptor Jules Verne i l’inventor Nikola Tesla.

Font www.casadellibro.com

EL CONCURS

Aquest mes et demanem el següent: en un conegut museu de la ciutat de Barcelona podem visitar, entre el 29 d’octubre de 2021 i el 13 de febrer de 2022 , una exposició dedicada a Nikola Tesla… tan sols ens has de dir quin museu és.

Com sempre, si ho saps, escriu la resposta en un full amb el teu nom, cognoms i curs, i la diposites en la caixa que trobaràs a tal fi al taulell de la biblioteca.

Et desitgem molta sort!!!

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *