XVI Jornades de les Lletres Ebrenques

Us afegim la programació de les Jornades, que arriben ja a la XVIna.edició.

Gràcies a Joana Serret per la informació sobre les mateixes.

Divendres 8 · 19.00 h. “Artur Bladé. Escriure la memòria”. Xerrada a càrrec del periodista i escriptor Genís Sinca, guanyador del Premi Josep Pla 2013 i de l’escriptor ebrenc i doctor en història, Josep Sancho.

Dimecres 13 · 19:00 h. Trobada de l’escriptor i cantant Gerard Quintana amb el club de lectura Cafè-Tertúlia per comentar l’obra “L’home que va viure dues vegades”, Premi Ramon Llull 2021, amb la participació del periodista Joaquim Vilarnau. Acte obert a tot el públic. · 20:30 h. Inauguració de l’Exposició de dibuixos a la cera “Color i passió per la vida”, de l’artista Anna Ma. Franco. Amb la participació de Fuensanta López i Júlia Idiarte.

Dijous 14 · 19:00 h. Taula rodona “Literatura per a explicar-mos i conèixer-mos”, al voltant dels llibres “Alcanar: imatges de 3000 anys d’història” de Jordi Sancho i Núria Prades, “El despoblament rural” d’Anton Monner, “Barraques, marges i pous. El paisatge de la pedra en sec a Freginals” de J. Badia, Miquel Subirats, Àlex Farnós i Noèlia Domènech i “Amposta desapareguda” de Maite Subirats, conduïda pel periodista Oriol Gracià. ·

20:30 h. “Versegem” Poesia recitada i musicada a càrrec de la “Cia. Sinergia”, amb Clàudia Amela, Aida Mayor i Francesc Subirats.

Divendres 15 · 18:00 h. Homenatge a l’escriptor Josep Igual. 1a part Presentació del llibre col·lectiu “Josep Igual i els dies”, per Jesús Tibau. Passí audiovisual amb la col·laboració d’Emili Rosales, Francesc Viadel, Joan Navarro, Joan-Francesc Mira, Miquel A. Pradilla, Anna Monner, Àngel Fígols, Toni Mollà, Josep-Lluís Abad, Jana Espadà i Pep Gimeno (Botifarra). ·

19:00 h. Inauguració oficial de les XVI Jornades deles Lletres Ebrenques a càrrec d’Adam Tomàs, Alcalde d’Amposta; Victòria Almuni Directora Territorial de Cultura a les TT.EE.; Inés Martí, Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta i Joana Serret, Directora de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó. ·

19:30 h. “Tirant lo Blanch, ara i aquí”. Lliçó inaugural a càrrec de l’escriptor i periodista Màrius Serra. ·

20:15 h. Reconeixement al professor i poeta Rafael Haro per la seva labor com a activista cultural ·

20:30 h. Entrega del Mèrit de les Lletres Ebrenques 2021.

Pausa · 21:30 h. Homenatge a l’escriptor Josep Igual. 2a part Presentació de l’acte amb Rafael Haro, poeta, Inès Martí, Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta i Joana Serret, Directora de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó. Participació dels autors Josep San Abdón, Jordi Maura, Andreu Sevilla, Carles Lluch, David Castillo, Lluís Roda, Josep Cunill, Manel Pitarch i Ramón García Mateos. Recital poètic amb Miquel Reverté, Eduardo Margaretto, Lluís Martin Santos, Mariona Gairí, Tomàs Camacho, Emili Gil, Vicent Pellicer, Núria de Santiago, Pep Casals, Manel Rodríguez i Josep Mir. Projecció del videoclip “Maria” de Josep Igual, pel grup CREA, amb Xus Valor, Eva Mascarell, fotografia i dirigit per David Comuñas i Xavier Miró. Participació de Jesús Tibau, Miquel Esteve, Vicent Sanz, Andreu Carranza, Joan Callau i Miquel-Àngel Marín. “Quadrivium” acció poètico musical a càrrec Lila Urbano, Conrad Setó, Xúlio R. Trigo i Coia Valls. Comiat amb Rafael Haro, Joana Serret i Xus Valor.

Dissabte 16 · 9:00 h. Esmorzar literari. Signatura de llibres per part dels autors assistents. Venda de llibres ebrencs durant tot el dia a càrrec de la llibreria Pont del Grau. ·

10:00 h.“Trobada de traductores i traductors. Del nostre al tot i del tot al nostre” conduïda per Emigdi Subirats, amb la presència de Gemma Sastre, Yannick García, Carme Camacho, Maria Climent, Núria Marco, Emili Gil, Mònica Subirats, Alfred Sala, Josep A. Clemente, Sílvia Panisello, Bryan Curts i Pilar Garriga. ·

11:30 h. Plaça del castell (segons la meteorologia) Espectacle familiar per la companyia “Pocferro.” A continuació, “El crit de la mona”, conte infantil contat i cantat per la pròpia autora, Almudena Herrera. Sorteig de contes infantils d’autors ebrencs entre els assistents. · 12:30 h. Taula rodona “De la ciutat al camp. L’Arbó del anys 50 i 60” conduïda per Josep Ramis, escriptor i estudiós de l’obra de Sebastià Juan Arbó amb la participació de Xavier Ristol, Joan-Antoni Forcadell, Marta Matas i Josep Carcellé. ·

17:00 h. Presentació al públic del nous valors literaris ebrencs, a càrrec de la periodista Judit Monclús. Amb Joan Piñol, Susanna Lizárraga, Miquel Bort, Olga Fandos, Estefania Alifonso, Carlos Redó, Enric Marçal i Sagar Malé. ·

18:00 h. Taula rodona “Noves veus per a un segle nou” conduïda pel periodista i escriptor David Castillo, amb Maria Climent, Yannick Garcia, Irene Pujadas, Laia Vinyas ,Aleix Cort i Joan Todó ·

19:30 h.Cloenda. Música en directe. “Noel & Mireia & Kike trio” .

NOTA: * Tots els actes són gratuïts i oberts al públic. * Aforament limitat amb reserva prèvia. * La programació i els horaris poden ser alterats per motius aliens a l’Organització. * Són d’obligat compliment les mesures de seguretat i higiene en vigor referents al Covid-19. * La majoría dels actes son al Vestibul de la Biblioteca, els que es realitzen a una localització diferent, queden indicats al propi acte.

Us demano disculpes per la dificultosa lectura del document, però el pes de tríptic original feia impossible de penjar-lo.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *