EL LLIBRE CIENTÍFIC DE LA QUINZENA

Aquesta quinzena la dediquem a la Geologia. El llibre triat és:

UN GEÓLOGO EN APUROS de Nahúm Méndez.

La història del nostre planeta, lluny de ser tranquil·la i avorrida, és emocionant, fins i tot convulsa en alguns moments. Malgrat les pàgines que ens falten per conèixer, el registre rocós ens ha permès reconstruir la nostra pròpia història des dels orígens del nostre planeta fins com va arribar a aparèixer la nostra espècie i a superar moments realment crítics.

 A través d’aquest llibre descobrirem la història del nostre planeta i de com els processos geològics han tingut una profunda influència en l’origen i evolució dels éssers vius, encara que de vegades ens hagin acostat a l’extinció.

SOBRE L’AUTOR:

NAHÚM MÉNDEZ   Geòleg per la Universitat de Granada, participa en projectes diversos com el HiTranslate de l’instrument HiRISE que viatja a bord de la Mars Reconnaissance Orbiter per a intentar acostar una mica més la geologia de Mart a tothom, traduint els textos que acompanyen les imatges al castellà .

També participa en el Journal of Feelsynapsis, una revista de divulgació gratuïta en la qual també escriu de diversos temes de geologia però en un format més extens.

Respecte a la seva recerca acadèmica, els temes en els quals està més enfocat són la tectònica activa, la geologia planetària, l’aplicació de noves tecnologies a la geologia i el monitoratge de desastres i altres esdeveniments geològics.

FONTS:

https://www.ungeologoenapuros.es/acerca-de/

https://www.planetadelibros.com/libro-un-geologo-en-apuros/292283

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *