El llibre científic de la quinzena

Aprofitant que el 12 de febrer va ser el dia dedicat a Darwin, la nostra proposta quinzenal és una novel·la titulada Criatures Extraordinàries, de l’autora Tracy Chevalier.               L’obra ens planteja el fet que, abans que Darwin escandalitzés al món sencer amb les seves teories sobre l’origen de les espècies, va haver-hi algú que ja dubtava, buscava, feia preguntes…  L’escriptora  ficciona la vida de la Mary Anning, una coneguda col·leccionista de fòssils anglesa del segle XIX. Ella , una noia pobra i sense educació, i la sorruda Elizabeth Philpot, una dona gran de classe mitjana, travaran amistat, unides per una mateixa passió: el desig de buscar les petjades de la vida en els fòssils i revelar així la història secreta del nostre passat. 

Sobre l’autora:    Tracy Chevalier (nascuda a Washington DC el 19 d’octubre de 1962) és una escriptora d’èxit de novel·les històriques. La seva carrera va començar amb el llibre El blau virginal, però va aconseguir un reconeixement internacional amb la novel·la La noia de la perla, basada en la creació del famós quadre La noia de la perla de Vermeer. La pel·lícula adaptada de la novel·la va rebre tres nominacions als Oscars del 2004.

Més tard va publicar    El mestre de la innocència el 2007, que tracta sobre dos nens que van ser veïns de William Blake al Londres de 1792; i Criatures extraordinàries el 2009, que s’inspira en la vida de Mary Anning, una col·leccionista de fòssils anglesa del Segle XIX.   Aquesta darrera història, igual que va passar amb La noia de la perla, també està sent adaptada a la pantalla gran.

El 2013 va publicar L’última fugida que explica la història d’Honor Bright, una dona quàquer anglesa que emigra a l’Ohio dels anys 1840. Aquesta novel·la va rebre l’Ohioana Book Award i va ser escollida pel Richard and Judy Book Club la tardor del 2013.

 

Aquest article ha estat publicat en L'escriptor del mes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *