L’escriptor del mes de març: Joan Pinyol i Colom

Aprofitant la seva visita al nostre centre el proper dia 18 de març, dediquem el mes a aquest autor català. Voleu saber un poc més de la seva vida i obra?:

Nascut a Capellades, l’Anoia, l’any  1966 ,l’any 1984 inicia una relació epistolar amb Pere Calders que es converteix en el veritable estímul de la seva producció narrativa. L’any 1989 es llicencia en Filologia catalana, i  des d’aleshores treballa a l’ensenyament secundari,convertint-se el 2008 en catedràtic de llengua catalana i literatura.

Col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació escrits, radiofònics i audiovisuals, a més de participar en diverses antologies narratives. És l’autor de Balancí d’onades (1994), Avinguda Capri (1999) –finalista del IV Premi Pere Calders de Literatura Catalana–, Ningú ve fet a mida (2001) –finalista del IX Premi Ciutat d’Eivissa de Narrativa–, Noranta-nou maneres de no viure encara a la lluna (2001) –I Premi Vila d’Almassora de Narrativa–, Inquieta nit i altres contes (2003), Stòitxkov i Sofia (2003) –Premi Ciutat de Vila-real de Narrativa 2002–, Dorotea i la joia gegantina(2005), Micromèxics (2007) –Premi de Narrativa Vila de Puçol 2006–, Pilota de set(2008) –XLIII Premi Recull de Narrativa–, Fi de curs a Bucarest (2008), Glops (2009),Planeta Lluç (2012), Perquè som poble (2013), Ningú no mor (2013), Aventures i pintures. Josep Costa Solé (1913-2003) (2014) i En Ventilat i l’Espantall (2014). A més, l’autor ha elaborat diverses guies didàctiques de lectura, dintre del Pla “El Gust per la Lectura”.

Està preparant el seu darrer llibre: “El mar de les ombres”

Font biografia: Dossier de lectura de Cròniques de la veritat oculta, de Pere Calders. Seminari “El Gust per la Lectura”, 2011-2012. Barcelona: Direcció General d’Innovació. Subdirecció General de Llengües i Plurilingüisme. Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics.

EL CONCURS:

Com us hem dit, Joan Pinyol ens visitarà el proper dia 18 de març per  compartir la seva obra amb alumnat de 2n.Batxillerat… i esteu tots/es convidats a assistir-hi, a les 13.30 hores.

Aquest mes plantegem el següent concurs:

Heu de buscar el nom de dues obres de l’autor que pertanyin al fons de la nostra biblioteca.

Si sabeu la resposta, dipositeu-la , amb totes les vostres dades, a la bústia que trobareu al  taulell de les bibliotecàries.

http://www.escriptors.cat/autors/pinyolj/901foto1.jpg

 

Com cada mes, us desitgem molta sort!

Aquest article ha estat publicat en L'escriptor del mes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *