ELS LLIBRES DEL MES DE DESEMBRE: LA HISTÒRIA DE LES NOSTRES TERRES EN CONTES.

Aquest desembre el dediquem als llibres publicats per un autor ampostí que transmeten aspectes de la nostra cultura i patrimoni via conte. De segur que si us en fem cinc cèntims els recordareu ( i si, els heu llegit segur… els contes no tenen edat!) :

Teresina no sap cantar

Amb l’excusa de retrobar la inspiració perduda, la granota Teresina enceta un viatge pel Delta dels nostres avantpassats que ens permetrà conèixer la fauna i la flora més genuïna, els llocs més emblemàtics i les cançons més típiques d’aquesta terra d’aiguamolls i de canyars, de ponts i de barcasses, de riu i d’arrossars…

En Miquelet Setencàrrecs

A partir dels encàrrecs que ha de complir en Miquelet, aquest ens mostra  com era la capital montsianenca a principis del segle XX, combinant les aventures del personatge amb imatges d’època.
article miquelet-teresina

 

A que sí us sonen?   Recordem qui són els autors:

Jesús Serrano Pons, ampostí, és llicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili.També té un Màster en Màrketing. Amb les aventures de Miquelet ha conjuntat la història local de la seua ciutat amb els contes per als més menuts.   Ha guanyat, entre d’ altres , el VI Premi de Relats Breus del Consell Comarcal del Montsià, el “420 caràcters per unes relacions en igualtat”, organitzat per L’Institut Català de les Dones, i el “21 d’ Abril “ de l’Aldea.  ENS VISITA EL DIA 15 ¡!

Jordi Alfonso Gómez (Móra d’Ebre, 1976) estudià a l’Escola d’Arts i Oficis de Móra la Nova. Il·lustra per a diverses revistes europees de Disney, a més d’altres publicacions com la revista Quix (Alemanya). A Onada Edicions ha publicat també La nana de Sara, de Josep M. Franquet.

Font: http://www.onadaedicions.com/            http://miqueletsetencarrecs.blogspot.com.es/

El concurs del mes 

En el llibre “Teresina no sap cantar” ,unes dones rapitenques  que renten la roba canten aquesta tonada:

“Embustero…,pescatero…,m’has venut lo peix pudent.”

Com acaba,la tonada?

Si saps la resposta, diposita-la, com sempre, junt amb les teves dades , a la bústia que trobaràs al taulell de la Biblioteca.   Molta sort!

Aquest article ha estat publicat en L'escriptor del mes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *