L’autora del mes de novembre: ALICIA GIMÉNEZ- BARTLETT

Com ja us avançàvem fa uns dies, dediquem aquest mes de novembre a la guanyadora del 64 è. Premi Planeta, Alícia Giménez-Bartlett.

L’Alícia Giménez Bartlett va néixer a Almansa, Albacete, el 10 de juny de 1951, però viu des de 1975 a Barcelona. Abans de viure a Barcelona, va passar una temporada a València, on va estudiar Filologia Espanyola.

L’any 1984 va publicar la seva primera novel·la, Exit, la història d’un grapat de pacients tancats a una mena de mansió a l’espera del moment ideal per suïcidar-se. La novel·la tenia una ambientació negra que l’escriptora va continuar explorant a la seva narrativa fins la publicació del primer cas de la inspectora Petra Delicado, Ritos de muerte, que es va publicar al 1996, donant inici a la popular sèrie policíaca.

Fins al dia d’avui, l’Alicia Giménez Bartlett ha publicat nou novel·les protagonitzades per la Petra Delicado, novel·les que tenen un especial èxit a Itàlia, raó per la qual la seva última història, Nadie quiere saber, transcorre, en part, a Roma. L’any 1999, la saga va tenir fins i tot adaptació televisiva.

L’any 2011, l’escriptora va abandonar per un temps la popular inspectora per escriure la història de la guerrillera dels maquis Teresa Pla Meseguer. Història que va titular Donde nadie te encuentre i amb la qual va guanyar la 67a edició del Premi Nadal.

L’autora, de fet, havia sentit a parlar d’aquest conegut maquis , ja que va viure de petita a Tortosa, on va estudiar al Col·legi de les Teresianes.

Us adjuntem enllaç a una entrevista que se li va realitzar a partir de la publicació de “Donde nadie te encuentre”

http://www.sapiens.cat/ca/notices/2011/04/entrevista-a-alicia-gimenez-bartlett-1021.php

EL CONCURS

A partir del personatge de Petra Delicado, es va fer una sèrie de TV, al 1999. Quina actriu espanyola protagonitzava aquesta?  Una curiositat: el seu ajudant estava interpretat per Santiago Segura.

 

Si saps la resposta, diposita-la , amb totes les teves dades, a la bústia que trobaràs al taulell de la nostra biblioteca.

 

Aquest article ha estat publicat en L'escriptor del mes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *