L’escriptor del mes de maig: Josep Ferré Royo “Pep Soquet”

 

Volem dedicar aquest mes de maig, el de la festa d’Amposta al mercat, ciutat que tant estimà, al recentment desaparegut Josep Ferré i Royo, “Pep Soquet”.

Pepe Abril2015 (1)

Foto: Gentilesa de la família

Vinculat al nucli de literats del Casino Ampostí,  la revista del qual escrivia , va realitzar una notable carrera com a “script” al costat del cinematògraf tortosí Rafel J. Sàlvia. També va publicar diversos llibres de poemes i va estrenar nombroses obres teatrals. Entre la seva extensa obra, podem esmentar les següents: Una casa i un amor; La matança del tossino; Records de la nostra terra; Jo, barretina; Una història amb música;La caseta de la plana; i Coses nostres . Destaca especialment la direcció de l’obra Quatre estels de Catalunya, per a la qual va emprar paràgrafs de grans escriptors catalans. També va escriure teatre infantil: Cor de roure;Tres llestos ximples; Plou i fa sol i El conte de les balenes. També va escriure dues novel·les: Los bizcos quieren amar, i Regreso a New York, i es va descobrir com a un destacat poeta en Delta, amors i terra, Emili Bonet, dibuixos, i altres reculls col·lectius. Va publicar igualment del llibre Història del CF Amposta, i va ser coautor conjuntament amb en Josep Miquel Gràcia de l’obra Soriano Montagut. També va redactat els pròlegs de molts dels llibres publicats pels literats ampostins de la seva generació.

Font: http://blocs.mesvilaweb.cat/emigdi/?p=62571

 

CONCURS:

La pregunta del mes està relacionada amb l’estret lligam que lescriptor tingué amb les entitats ampostines. Ell va escriure l’himne d’una entitat esportiva molt destacada de la nostra ciutat… saps quin és?

Si és així, com sempre escriu la resposta i diposita-la al taulell de la biblioteca.

Sortegem un llibre…. molta sort!

Aquest article ha estat publicat en L'escriptor del mes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *