Ha mort Gerard Vergés

Encara no havíem assimilat la mort d’un geni, Gabriel García Márquez, que ens ha sobtat una nova trista notícia: L’escriptor i poeta tortosí Gerard Vergés ha mort aquest dimecres vespre, a Tortosa, als 83 anys. Vergés va néixer a Tortosa l’any 1931 i era farmacèutic i professor universitari de professió. Durant la postguerra va ser un dels fundadors de la revista ‘Gèminis’, publicada entre 1952 i 1961, on van col·laborar diversos escriptors i intel·lectuals, i va ser la primera a publicar una esquela en català després de la Guerra Civil, amb motiu de la mort de Carles Riba.

Vergés va iniciar la seva trajectòria literària l’any 1981, en què va guanyar el premi Carles Riba pel poemari ‘L’ombra rogenca de la lloba’. També va guanyar el premi Josep Pla per l’obra ‘Tretze biografies imperfectes’ l’any 1985, el Premi Josep Vallverdú per ‘Eros i Art’ el 1990, i l’any 1997 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Entre les seves tasques de traducció destaca ‘Tots els sonets de Shakespeare’ (1993), premi Serra d’Or de traducció poètica l’any 1994. També és autor d’obres com ‘El pintor tortosí Antoni Casanova’ i ‘Alfabet per a adults’.

El seu darrer poemari, ‘El jardí de les delícies’, ha estat un dels llibres més venuts a les Terres de l’Ebre dels autors locals en aquesta diada de Sant Jordi.

Descansi en pau.

Font biografia: www.ara.cat

Aquest article ha estat publicat en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *