Les exposicions programades per al curs 2021-2022 per la Biblioteca de l’Institut Salvador Dalí pretenen donar a conèixer publicacions d’èxit i ampliar l’oferta gràcies a la cessió d’exemplars per part de la Biblioteca Antonio Martín del Prat de Llobregat. Tot seguit, podeu comprovar els títols de les novetats. 

1r  d’ESO

  1. Els futbolíssims: el misteri de la pluja de meteorits, de Roberto Santiago. És un llibre que combina humor, amistat i molt de futbol.
  2. Ruta infernal, de Jeff Kinney. Un viatge amb la família sempre pot esdevir divertit. Això, si no ets de la família Heffley.
  3. Bola de drac 01, d’Akira Toriyama. Estem davant d’un manga shônen de llegenda.

2n d’ESO

1. Una estrella poc glamurosa, de Rachel Renee Russell. El diari de Nikki Maxwell és un centre d’interés perquè la crònica esdevé el relat de les aventures d’una noia que ha començat una vida nova en una escola nova.

2. Crepuscle, d’Stephenie MeyerLa família d’Isabella Swan se’n va a viure a Forks i ella ho viu com un esdeveniment intrascendent i avorrit però, en conèixer l’Edward Cullenen, tot canvia, fins al punt de descobrir la seva identitat vampírica.

3. Harry Potter i el caze de foc, de J.K. Rowling. El Torneig dels Tres Bruixots se celebrarà a Hogwarts. Només els bruixots que tenen més de disset anys podran participar-hi. Però això no impedeix a en Harry somniar que guanyarà la competició.

3r d’ESO

1. Siega, de Neal Abans. En un altre temps les persones morien per causes naturals, existien assassins invisibles anomenats malalties, l’envelliment era irreversible i es produïen accidents dels quals no es podia tornar. Ara només perdura una veritat molt simple: la gent ha de morir.

2. Con amor, Simon, de l’escriptora Becky Albartalli. Simon té 17 anys, no ha sortit de l’armari i no sap com fer-ho. Es mereix una gran història d’amor. Tots la mereixem!

3. Sed, de Neal Shusterman. El barri residencial situat al sud de Califòrnia on viu Alyssa amb la família és afable fins que, un dia, deixa de sortir aigua de l’aixeta.

 

4t d’ESO

1. No està escrit a les estrelles, de John Green. Augustus Waters entra a formar part del grup de suport de nois amb càncer i canvia radicalment la vida d’Hazel, una noia que està malalta terminal d’un tumor que ha aconseguit reduir gràcies a la medicina. El seu final sembla que estigui escrit, però…

2. Tina Frankens: Que la vida ens sigui veritat,  de Bel Olid. La Tina té el cos adolorit i ple de cicatrius, ha patit un accident greu i viu en un present amb un passat impossible de recordar que no la deixa descansar. La Tina comença a prendre les regnes de la seva vida, aconsegueix sortir de casa, sobretot per la nit, tot aproximar-xe a la veritat.

3. Sweet Sixteen, d’Annelise Heurtier. Els nou de Little Rock són nou nou nois i noies que el 1957 es van matricular a un institut d’Arkansas i van trencar el segregacionisme. La colla és el fil conductor d’aquesta història real que fa tocar de peus a terra.

 

1r BTX

  1. Jane Eyre, de Charlotte Brontë. Jane Eyre ha viscut una infantesa trista i solitària, i ara treballa d’institutriu a la casa del senyor Rocherster, qui amaga un secret terrible.
  2. Lazarillo de Tormes. Lázaro relata la seva vida a petició de Vuestra Merced i ho fa d’aquella manera que li convé, amb un naixement a la vora del riu Tormes, amb les referències als amos de costums poc exemplaritzants que ha tingut al llarg de la infantesa i la joventut, i amb una vida adulta relativament còmoda. En conjunt, una obra l’autor de la qual és desconegut però que ofereix una mirada crítica de la societat de l’època moderna ben interessant.
  3. Tot esperant Godot, de Samuel Beckett. Gigí i Gogó són dos rodamóns que a l’ombra d’un salze passen el temps a l’espera de Godot, un personatge desconegut que fa aflorar els interrogants i els turments humans.

2n BTX

1. Feliçment, jo sóc una dona, de Maria Aurèlia Capmany. La novel·la explica la vida i les dificultats d’una dona de classe treballadora, Carola Milà (1899-1969), que, a més, és filla il·legítima d’un dels amos de la seva mare.

2. La Fundación, d’Antonio Buero Vallejo. Els cinc homes que es pensen que viuen a una fundació de luxe descobreixen que són presoners i que moriran de manera imminent. Entremig apareix la traïció d’un dels homes.

3. Aigües encantades, de Joan Puig i Ferrater. Les famílies, els amics, el poble s’enfronten entre les idees del poble i les idees de progrés per un manantial que pot ser el focus de riquesa local.