LOS COLORES DE DULARI

Il·lustracions: Dulari Devicolores-dularipcolores-dularip

Text: Gita Wolf, a partir de la narració oral de Dulari Devi

Adaptació: Gabriela Keselman

Publicació: Kókinos. Madrid, 2011

Resum: Els colors de Dulari recull la tendra història de Dulari Devi, una humil dona índia que va decidir un dia canviar una vida de dur treball per la immersió en la màgia de la pintura. Aquest llibre suposa la culminació d’un camí en què la pintora s’ha permès recrear escenes de la vida habitual de la seva cultura en l’estil tradicional Mithila, a través del qual aconsegueix omplir de color la foscor. El text recull la narració oral d’aquesta fascinant dona, escrita per Gita Wolf.

Observacions:
No és fàcil trobar un llibre infantil en el qual al mateix temps que s’explica una bella i commovedora història puguem mostrar als nens i nenes les meravelloses imatges i il·lustracions que l’acompanyen i que aquestes formen part de la tradició cultural d’un país mil·lenari i fascinant, com és l’Índia.

Opinions:

“Los colores de Dulari, más que un libro… una obra de arte.”

“Una historia preciosa de superación personal a través del arte”

Bloc Papel en blanco: “Gita Wolf narra la historia y Dulari Devi la ilustra, utilizando para ello el llamado estilo Mithila, propio de Bihar, al oeste de la India, con el que las mujeres adornan las puertas de las casas. Con un estilo aparentemente sencillo, lleno de color y animales, vemos cómo fue la infancia de Dulari y como recuerda ahora a los otros niños jugando, los viajes al mercado con su madre, o al vendedor de helados. Un viaje a una India clásica, casi inmóvil en el tiempo, colorista y mágica. Una verdadera preciosidad.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *