La Vida es Sueño

 Bibliografia: CALDERÓN DE LA BARCA, Pedro, La Vida es Sueño, Editorial, Cátedra, Madrid 1992A l’assignatura de “literatura castellana ” hem llegit el llibre La Vida es Sueño. He de dir que he tingut moltes dificultats per seguir l’argument, però de mica en mica vaig agafar el fil i aquí us deixo la meva relació amb la cultura clàssica.

La Vida es Sueño és un llibre de Calderón de la Barca. El seu protagonista és Segismundo, princep i fill del rei Basilio, però per culpa d’un somni que va tenir el rei abans que nasqués Segismundo, va fer girar tota la història i el princep es va convertir en un presoner en una cova, perquè el rei va somniar que el seu fill seria el futur rei i que tambè seria culpable de la seva mort i li prendria el poder; per això el va tancar en una cova on el fill va créixer tot sol ,sense ningú…
Aquets petit resum del llibre em recorda el mite d‘Edip : abans de néixer, els seus pares van consultar a l’ oracle com seria el seu fill . La resposta va ser demolidora, els va dir que el seu fill arribaria a ser l’assassí del seu pare i espòs de sa mare; el rei en sentir això, el primer que va fer en néixer el nadò va ser encarregar a un servent fidel que mátés a la criatura, però el serf, compadit per la fragilitat del nen, es va limitar a abandonar-lo a la muntanya,, lligat pels peus a un arbre. D’aquí li ve a Èdip el seu nom (Peus inflats). Un pastor anomenat Forbes, que pasturava els ramats de Polibi, rei de Corint, el va alliberar i se’l va afillar. Finalment Polibi i la seva dona Peribea el van adoptar com a fill propi. Quan va créixer i va ser un jove heroi ,van començar les seves aventures i tal com havia dit l’oracle, va matar el seu pare i es va casar amb la seva mare.

Èdip, quan descobreix la veritat, es treu els ulls i queda cec.

Si alguna de vosaltres en troba més referents, us convido a entrar…

Souad Kouh, 1r Batx. Llatí i Grec
INS Miquel Martí i Pol
Roda de Ter
Quod sumus

Aquest article s'ha publicat dins de General, grec, llatí i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a La Vida es Sueño

  1. Rocío rpoyato diu:

    Moltes gràcies Souad, veig que al final has aconseguit un referent clàssic. És molt encertat,però n’hi ha molts més !!! N’espero més i més.

  2. Souad diu:

    Jo també, amb moltes ganes de fer més i més i, d’aqui poc ja arribarant algunes altres referències i esperem que siguin interessants!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *