L’illa de Bowen, de César Mallorquí

Aquesta novel·la ha guanyat enguany el premi Edebé de Literatura Juvenil, i realment està escrita com si fos un clàssic de la literatura juvenil. L’autor mateix es reconeix admirador i seguidor de Jules Verne, i l’obra té tots els ingredients que l’acosten a la novel·la juvenil de tots els temps: per damunt de tot, aventura, molta aventura, a més de viatges, recerca científica, una mica d’humor, molta imaginació, un pèl de romanticisme… De ben poques novel·les juvenils es pot dir que més de 500 pàgines no es fan llargues de llegir.

Seguint el rastre d’un misteriós monjo medieval, un curiós grup d’expedicionaris s’embarquen, l’any 1920, en un viatge cap a l’extrem nord d’Europa a la recerca de l’entrallat d’uns fenòmens tan misteriosos que haurien sorprès el mateix Verne.

Com tots els guanyadors d’aquest premi, la novel·la es publica simultàniament en català, castellà, basc i gallec.

Recomanat: Per a tots els adolescents, amants de la lectura o amants de l’aventura. I per als més grans que enyoren els llibres que els van acostumar a llegir.

No recomanat: Per a persones poc imaginatives o poc disposades a acceptar la sorpresa.

 

Xavier Timoneda i Perarnau

(pare de 1r Batx. i 4t ESO)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *