Racó literari

Adjuntem l’arxiu amb tota l’informació.

Feu clic a la imatge.

AUTORS DE LA RENAIXENÇA

POESIA

TEATRE

NARRATIVA

JOSEP CARNER

Josep Carner va néixer a Barcelona el 9 de febrer de 1884 i va morir a Brusel·les el 4 de juny de 1970.

De família de classe mitjana va tenir com a referents literaris lingüístics la seva mare, Anna Puig Oriol, però sobretot el seu pare, Sebastià Josep Carner. La primera li agradava llegir i dominava català, castellà i francès. El segon, passa de ser farmacèutic a redactor, deixant la seva emprempta en el diari de clergues i de carlins com “El correo catalán” i “La hormiga de oro”, a més que era un fanàtic del teatre, i que publicà dos llibres sobre aquest gènere. Josep

Carner dóna els seus primers passos com a ajudant de la revista L’Aureneta, a l’edat de dotze anys. En la seva joventut estudià dues carreres: dret i filosofia, i lletres, al mateix temps que va guanyar els seus primers accèssits en un certamen literari. Al 1899 guanya el seu primer premi als Jocs Florals de Barcelona i al 1905 va arribar-ne a guanyar tretze. Després publica el seu primer llibre de versos, El llibre dels poetes, que és on comença a prendre forma el seu estil, res anterior és similar a aquest.

La seva primera obra coneguda va ser Els fruits saborosos, al 1906; i altres obres a destacar van ser La paraula en el vent, del 1914, La inútil ofrena, del 1924 i Nabí, del 1941.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *