Dos amants com nosaltres, de Laura Borràs

Aquesta professora universitària de literatura ens té acostumats darrerament a la divulgació de les nostres lletres, fins i tot les més clàssiques. Ara ha triat un tema que interessa tothom: l’amor. I que, com podem veure al llarg del llibre, ha interessat també escriptors de totes les èpoques. Podem resseguir diverses facetes de l’amor —la passió, la bogeria, l’amor platònic, l’erotisme, el desamor…— fetes literatura des de l’Edat Mitjana fins ara. Des de la llegenda del “cor menjat” (no us l’explico, ja ho llegireu) fins als poemes més “forts” de l’Estellés (sí, ho heu endevinat, el títol del llibre és una referència al famós poema “No hi havia a València dos amants com nosaltres…”). Per qui estima, l’amor sempre és nou, però llegint els comentaris d’aquest llibre t’adones que això d’estimar és variadíssim i antiquíssim

Recomanat: Per a tothom qui estima, o que vol estimar, o que vol ser estimat. Si a més és un amant de la literatura, la recomanació és doble.

No recomanat: Per als qui creuen que els catalans no som apassionats.

 

Xavier Timoneda i Perarnau

(pare de 1r Batx. i 4t ESO)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *