Benjamin Britten: Guia d’orquestra per a joves.

Compositor anglès (1913-1976).

Fou un nen prodigi, als quatre anys ja començà a escriure música i als dotze ja havia compost una dotzena d’obres. Als vint-i-un anys vivia de les seves composicions, principalment bandes sonores i música incidental per a obres de teatre radiofòniques. Fou un gran patriota enamorat del seu país i la seva llengua. Excepcional pianista, fundà el festival d’Aldeburgh i l’English Opera Group, per a la qual va compondre algunes de les seves òperes. Músic extraordinàriament expressiu, va tenir l’afany de «(…) retornar a la musicalitat de la llengua anglesa l’esplendor, la llibertat i la vitalitat de què ha estat desproveïda des de la mort de Purcell (…)».

Entre els seus amics hi havia alguns dels millors intèrprets de l’època (el violoncel·lista Mstislav Rostropovitx, el trompa Denis Brain, el tenor Peter Pears) i escriví moltes obres per tal que aquests músics poguessin lluir les seves habilitats. Hi ha gravacions realitzades per aquests artistes i dirigides pel mateix Britten. Cap altre compositor, a excepció de Stravinski, ha deixat una herència tan important de gravacions de primera mà. A causa de la seva admiració i afinitat amb Purcell, va compondre les variacions titulades The Young Person’s Guide to the Orchestra l’any 1946, per il·lustrar musicalment un reportatge cinematogràfic per a les escoles angleses, i mostra per torns cada instrument de l’orquestra en la seva variació; més tard, els ajunta tots en la fuga final.

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/videoteca/musica/5m1173.rm" width="445" height="370"/]

Amb una obra del compositor anglès Benjamin Britten, la “Guia d’orquestra per a gent jove”, opus 34, s’estudia per separat les diferents famílies d’instruments que componen l’orquestra simfònica: els de corda, els de vent de fusta, els de vent de metall i els de percussió.

La tradicional classificació orquestral dels instruments:
– corda, vent-fusta, vent-metall i percussió – està quedant cada vegada més restringida al seu àmbit d’ús: l’orquestra.

ACTIVITATS AL VOLTANT DE L’OBRA:

Activitats sobre els instruments de l’orquestra i anàlisi d’una fuga, basades en l’obra “Guia d’orquestra per a joves”.

The Young Person’s Guide to the Orchestra és un joc al voltant de la coneguda obra de Benjamin Britten que permet practicar música i anglès alhora.

Si encara en vols saber més coses dels instruments de l’orquestra simfònica visita aquesta adreça:

L’orquestra simfònica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *