Música gitana. Atrapasons.

Si amb l’ordinador podem sentir les granotes del Brasil sense sortir de casa, la música gitana la podem escoltar sense sortir del poble. Des que van arribar a Europa procedents de l’Índia ara fa 500 anys, els gitanos han passejat la seva música en caravanes nòmades per pobles i ciutats, barrejant-la amb els estils populars de cada país. Des de petits, els gitanos aprenen a tocar algun instrument i aviat dominen l’art de la improvisació.

La música gitana i l’obra “Peer Gynt”, del compositor Edvard Grieg, són les protagonistes de les dues animacions d’aquest capítol del programa “Atrapatoons”.

L’Atrapa-sons, sempre sorprenent, comença el capítol tocant el violí amb la boca. Explica que, fa molt de temps, els gitanos van viatjar de l’Índia a Occident, i que pel camí van arreplegar tota mena d’instruments i músiques. Un dels instruments va ser el violí, del qual són autèntics virtuosos. La música és molt important per als gitanos i forma part de tots els moments importants de la seva vida, tal com posa de manifest el primer relat animat.

Tot seguit, Martí Marsal, estudiant de trompa, interpreta un fragment de l’obra “Peer Gynt”, d’Edvard Grieg. El segon relat animat està dedicat a aquesta història, ambientada a Noruega.

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/atrapatoons/922874.rm" width="352" height="288"/]

Font: Atrapasons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *