Leopold Mozart:Passeig musical amb trineu. “Kehraus”.

Compositor austríac (1719-1787). Leopold Mozart ha passat a la posteritat com a pare que prudentment i sistemàticament va ajudar a desenvolupar el talent dels seus fills Maria Anna i Wolfgang Amadeus, els dos únics supervivents dels set fills que va tenir el matrimoni Mozart; com a autor del primer mètode de violí conegut mundialment i, finalment, com a compositor. Va compondre obres de caràcter religiós, serenates, concerts, música de circumstàncies, simfonies i divertiments. Leopold Mozart compongué música «popular», entenent per això una melodia fàcil i una composició senzilla amb períodes clars perquè tothom –i no tan sols els especialistes– pogués comprendre la seva música. Ell volia que les seves composicions agradessin el públic i li permetessin de guanyar diners.

El Passeig musical amb trineu és una obra «d’humor musical». Fou composta per a les festes de carnaval d’Ausgburg, al mes de gener de 1756, quinze dies abans del naixement de Wolfgang Amadeus. S’hi descriu el viatge en trineu d’un grup de persones que es dirigeixen a una festa. A mig camí descansen i després continuen el viatge; arriben a la sala de ball, ballen les danses alemanyes i, finalment, tornen a casa.

El proper fragment pertany a la part lenta quan els excursionistes han arribat a alguna caseta al bosc a través de la neu i descansen prop del foc mentres escolten rellinxar i moure’salscavalls que són a l’estable.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/uzh0hgUNOjU" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

El fragment «Kehraus», és un divertiment extret de la part de les danses alemanyes, arranjat per Franz Theodor Cursch-Bühren, a partir de l’obra original de Leopold Mozart.

Després d’escoltar aquesta dansa alemanya pots inventar uns moviments per als temes aguts i uns altres per als greus.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/Z_QfcPhP2SA" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Si en vols saber més coses clica AQUÍ

One thought on “Leopold Mozart:Passeig musical amb trineu. “Kehraus”.

  1. joan

    Els meus fills curse P-5 , els van fer escoltar aquesta
    peça i els va encantar. M’agradaria poder-li’s oferir a
    casa. Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *