Michel-Richard Delalande: Concert de trompetes “Preludi”.

Aproximació a la figura de l’autor i a la seva obra: Compositor francès nascut a París (1657-1726). Tocava el clavecí i l’orgue. Gràcies a un concurs va entrar a treballar a la capella del rei Lluís XIV, el «rei Sol».

Al segle XVII, poder escoltar música era un privilegi del qual podien gaudir molt poques persones. Només es podia escoltar bona música a les esglésies o a casa d’algunes persones importants i riques, les quals tenien al seu servei els músics i les orquestres.

Simfonies per al sopar del rei .Concert de trompetes. “Air des ecos” “Preludi”(música)

La música de les Simfonies per als sopars del rei fou composta per acompanyar les fastuoses festes que el rei celebrava a Versalles.

El sopar constava de quatre plats: les verdures, l’entrant, el rostit i les postres. El Concert de trompetes servia per marcar l’entrada del rei, que coincidia amb l’arribada del primer plat. La música de Delalande s’interpretava entre la fi d’un servei i l’inici del següent.

Escolta el fragment i pensa en les tècniques per fer sonar els instruments que has escoltat. Després fes un petit concert seguint l’estructura del concert de trompetes.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/YXC7BF8AdNE" width="425" height="350" wmode="transparent" /]