Camille Saint-Saëns: Carnaval dels animals.

Aproximació a la figura de l’autor i la seva obra: París (1.835-1.921 )

Va començar a estudiar música amb la seva tieta Charlotte de ben petit , als dos anys. Als 11 anys va fer el seu primer recital en públic i dos anys més tard, el 1.848 , va començar a rebre classes al Conservatori de París.

Començà a composar el 1.852 guanyant un premi amb una Oda a Santa Cecília (la patrona de la música); a partir d’aquí entra en el circuit musical francès , coneixent molts músics. Amb el començament de segle va començar a fer gires per Estats Units i Sud-Amèrica . La seva obra més coneguda és “El Carnaval dels animals” , però també va composar simfonies , sonates i concerts .

El Carnaval dels animals, una obra que l’autor anomenà Gran Fantasia Zoològica per a dos pianos i orquestra, és un seguit de catorze fragments musicals que poden ser considerats com una faula musical; molts d’aquests fragments són un retrat humorístic de les composicions d’alguns compositors amics seus. La intenció de Saint-Saëns era compondre una obra per divertir-se i divertir els seus amics durant els dies de carnaval de l’any 1886. No va permetre mai que s’interpretés en públic mentre ell va viure. La primera audició pública tingué lloc un any després de la mort del compositor, l’any 1922.

Ara pots veure i escoltar els diferents fragments. Fixa’t en els instruments que interpreten les diferents músiques.

L’obertura i la marxa reial del lleó:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/YKnsiUF-Ck4" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Els ocells:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/CgD9NZJRmLY" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

L’elefant:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/hOEYhQvRSE0" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

I ara mentre escoltes el tema de l’Elefant observa l’estructura ABA. Quin compàs creus que és?


I finalment el cucut al bosc:
[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/EwStDCUyHik" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Si has escoltat bé pots relacionar cada música amb un tempo diferent: ràpid, lent, andante i molt lent.

I ara un fragment de Fantasia 2000:

ACTIVITATS:

PER AMPLIAR INFORMACIÓ:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *