FOTOGRAFIA

Quan sortim de viatge acostumem a portar una càmera amb nosaltres per poder fer fotografies de tots els llocs que visitem i recordar els moments que hem passat. La nostra feina en aquest apartat serà la de fer uns àlbums de fotos digitals (Picasa), que recullin tots els moments del viatge, i també fer un CD amb una presentació d’una sel.lecció de les fotos del viatge a Itàlia (Pinnacle Studio), que passarem a la festa de final de curs de 4 ESO i que lliurarem a tota la gent que vagi de viatge.

PICASA

Aquest tercer trimestre treballarem amb fotografies. Començarem a fer
els àlbums de fotos amb PICASA. A la classe d’informàtica ja us estan
ensenyant com fer servir el programa. Si teniu dubtes podeu consultar Fotografia a la pàgina web de l’AO, hi ha uns videotutorials que expliquen com fer servir el programa.

Si voleu treballar des de casa, és imprescindible que tingueu el programa
descarregat als vostres ordinadors. Això es pot fer gratuitament des de
Picasa Download. Una vegada tingueu el programa descarregat i l’àlbum creat podeu accedir des de la pàgina Picasa Web Albums, a la que heu d’accedir amb un ussuari i contrasenya de google.

Per
fer els àlbums de fotos hem de planificar una mica la feina que farem.
Els àlbums els fareu per parellesSeguiu els pasos que teniu a
continuació:

 1. Triar el tema de l’àlbum entre els 3 que teniu a continuació: viatge a Itàlia, promoció 4 ESO i presentació IES Ítaca.
 2. Fer un esquema
  amb l’organització que tindrà el nostre àlbum: apartats, seqüència de
  les fotos… Heu d’enviar aquest esquema a cristina.itaca@gmail.com.
 3. Obrir carpetes i subcarpetes per guardar les fotos que pujareu als vostres àlbums. Aquestes mateixes carpetes les heu de crear a PICASA.
 4. Fer un selecció de les fotos que voleu incloure i organitzar-les en les carpetes que heu fet abans. Recordeu que els àlbums han de tenir un mínim de 100 fotografies
  i que han de ser representatius del tema que heu triat. No és una àlbum
  personal i s’han d’incloure fotos de tothom que va participar al viatge
  o de tot l’alumnat de 4rt d’ESO, depenent del tema escollit.
 5. Pujar les fotos a PICASA. Heu de distingir entre els àlbums que es creen al programa de cada ordinador dels que feu online a Picasa Web Albums. És fàcil equivocar-se, per que tota l’estona parlem de PICASA però no diem si del programa o dels àlbums online.
 6. Totes les fotos han de tenir un peu de foto que expliqui el que passa o surt a la fotografia, no només el nom de les persones que hi surten. No heu de fer faltes d’ortografia
  en aquests peus de foto, així que vigileu amb les majúscules, accents i
  ortografia. Podeu posar primer les frases que voleu incloure en un
  corrector ortogràfic i després retallar-les i enganxar-les a PICASA.
  Aquest serà un del crieris d’avaluació més importants d’aquesta
  activitat.
 7. Quan tingueu els àlbums acabats heu de posar-los als vostres blogs personals, fent servir les opcions Link to this album > Embed Slideshow de Picasa Web Albums. Després heu d’enviar un missatge a cristina.itaca@gmail.com avisant de que l’activitat ja està acabada. La data límit per acabar els àlbums serà el proper 15 de maig. Per que veieu com quedaria us poso un àlbum que he fet amb els alumnes de l’AO d’aquest curs i un àlbum que vaig fer del viatge a Itàlia del curs passat (l’àlbum sencer es pot veure a http://picasaweb.google.com/italia2008.itaca, aquí només es pot veure l’apartat de PISA)

Anirem treballant a classe, però si teniu problemes o qualsevol dubte, pregunteu als vostres professors.

Aquí teniu uns videotutoriala sobre com començar a fer servir el PIcasa. Estan en anglès, així que heu de estar molt atents i fixar-vos en les imatges que ofereix. Als enllaços trobareu d’altres eines per aprendre a fer servir aquesta aplicació:

PINNACLE STUDIO

També tenim un videotutorial sobre el Pinnacle Studio:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *