Sessió 12 Imatge

Aclariment: El format i la qualitat de les fotos

Sovint no posem gaire atenció al format de les fotos ni al pes d’aquestes, però són elements essencials per conservar la qualitat de la fotografia que hem realitzat. En passar les fotografies a través de plataformes com What’s App o Instagram, aquestes les comprimeixen, de manera que el que obtenim és una imatge de pitjor qualitat. Si l’intentem ampliar veurem la diferència. Una imatge d’uns 10MB pot passar a 200KB (0,2MB) un cop compartida a través de What’s App.

Com comparteixo les fotos?

  1. Per correu electrònic, adjuntant l’arxiu. Això sí, el màxim és de 25MB per correu, de manera que si has de passar gaires fotos, ho hauràs de fer amb més d’un correu o utilitzar una altra plataforma.
  2. wetransfer.com és una web per compartir arxius. De forma gratuita i sense registrar-nos podem compartir fitxers de fins a 2GB.

 

Construcció de fotografies

Normalment estem acostumats a fer fotografies d’allò que ens crida l’atenció, sense tocar-ho. Però quan fem fotos, també podem ser nosaltres els que creem la fotografia. Llavors és quan ens fem la pregunta: què volem que mostri la fotografia?

Podem començar escollint el fons, allò que quedarà en segon pla, però que és igualment important. A partir d’aquí, podem continuar triant quins elements situarem dins la imatge i com estaran posats. El tercer pas podria ser el d’escollir l’angle horitzontal i vertical des del que farem la fotografia. Per últim, podem optar per escollir quin tipus de llum utilitzarem (natural, llanterna, colors) i des d’on farem la foto.

La pràctica

  1. Crea la teva pròpia fotografia amb els objectes que vulguis seguint els passos anteriors.
  2. Llavors fes la mateixa fotografia utilitzant tres angles diferents i amb tres tipus d’il·luminació diferent.