Sortida al Museu de la Xocolata

El dia 2 de maig vam fer una sortida conjunta de ZER (Maians i Castellolí) per visitar el Museu de la Xocolata a Barcelona. Aquesta sortida està relacionada amb el projecte del tercer trimestre que duen a terme  els alumnes de CM i CS de tota la ZER. Els de CI van decidir afegir-s’hi i també en van gaudir molt.

Primer, en arribar, ens vam dividir en dos grups. Mentre un feia la visita pel museu, on hi havia tota mena d’informació, des de l’origen, passant pel procés de transformació, la fabricació, els anuncis, la rebosteria, tota mena de maquinària, obres artístiques, entre altres, l’altre grup feia un taller pràctic amb la xocolata. Vam poder veure, olorar i tastar els diferents estats de la xocolata. Allà vam descobrir el fruit del cacau i a quina zona del planeta es cultiva, com són les faves de dins quan estan torrades i a trossets i el cacau en pols (cacau 100%). Alguns nens es van atrevir a tastar-ho, era molt amargant!! Per tal que no sigui tant amargant i per compactar la xocolata, se li afegeix sucre i lecitina de soja. 

També ens va explicar com es fa la xocolata blanca, ja que no hi ha gens de cacau, sinó que la fan amb la mantega del cacau, una pasta grogosa i greixosa que surt de premsar el cacau amb l’escalfor. Després, li afegeixen llet i sucre per endolcir-la.

Tots vam poder fer una figura de xocolata i també un dibuix artístic amb una mànega pastissera petita. Va ser el moment més creatiu i divertit. Vam quedar tots ben empastifats de xocolata!

Un cop vam haver acabat, vam anar a dinar plegats al parc de la Ciutadella. Si voleu veure més fotos, feu clic aquí. 

Aquest article ha estat publicat en Cicle inicial, Cicle mitjà, Cicle superior, Curs 2017/18, ZER. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *