Avaluació final

  • Hem complert els objectius inicials?

L’objectiu principal del projecte Migrants era augmentar el coneixement del seu entorn més pròxim col·laborant amb l’autoconeixement, l’autoestima i la comprensió del món que els envolta.Considerem  que sí que hem complert el nostre objectiu .

Els alumnes han pogut conèixer millor el seu entorn més proper, la seva família i això els ha fet comprendre’ls millor tot descobrint les coses que han viscut i els sentiments que hi ha darrere de les decisions preses. Alhora també els ha fet créixer treballant junts en un projecte comú.

  • Quins aspectes de la metodologia didàctica i de l’avaluació he hagut de canviar?

La temporització del projecte s’ha allargat un mes més del que nosaltres havíem programat . Al principi sí que es van treballar moltes hores en el projecte però per realitzar els vídeos es va fer en moments que estaven tots o teníem l’aula d’informàtica lliure.

Respecte a la distribució del temps, hem seguit el procés en funció de les necessitats del moment i hem pogut globalitzar l’horari (normalment parcialitzat) gràcies a la coordinació de les professores que intervenim a l’aula i a les noves tecnologies.

Els alumnes han treballat de forma cooperativa, l’alumne que aprenia com anava el programa Windows Movie Maker ajudava a aquell que tenia més dificultats. Ha estat una experiència per ells gratificant que els ha donat confiança i seguretat ja que veien que podien ensenyar als seus companys.

  • Si ho tornés a fer, quins aspectes milloraria, què faria de nou?

Jo crec que ens han faltat hores de coordinació de les professores, perquè un projecte necessita moltes hores més de les que tenim per coordinar-nos. Al final s’ha fet servir correu, Google Drive i fins i tot el WhatsApp per poder saber què anava fent cada una de nosaltres.

Com tots els projectes queden obertes moltes vies de treball que creus que pots aprofundir però has de acotar i dir fins aquí. Segurament si es fes de nou tot seria més fàcil perquè ja saps el camí recorregut i pots avançar més.

  • En el cas que ja ho hagi fet abans, he aconseguit avançar en aquells elements de millora que van quedar pendents?

Aquest any no hem fet la rúbrica que ens vam proposar realitzar per avaluar el projecte ja que no ho hem considerat necessari en aquest tipus de productes finals.

Considerem que cada projecte és únic i algunes de les dificultats presents en el projecte realitzat el curs passat no les hem tingut en aquest.

Hem avançat en tenir menys pors, a estar més motivats perquè el projecte ens ha resultat molt interessant per tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *