Sessió de sensibilització: Visita d’un fotoperiodista (9/04/2016)

Des de l’inici del projecte, teníem clar la necessitat d’exposar materials i fer sessions de sensibilització als nostres alumnes respecte a la crisi dels refugiats. El nostre objectiu últim era que els alumnes actuessin i participessin en el foment de la conscienciació i sensibilització del problema a nivell col·lectiu: primer, dintre del propi institut, i segon, en el marc de les seves relacions personals, amics o família, per arribar encara més lluny, a nivell de tot el barri de Bellvitge.  En aquest sentit, el primer pas era que ells mateixos prenguessin consciència de la crisi a través de l’adquisició de coneixements històrics, geogràfics, polítics i socials, però també, i encara més important, a través de les vivències en primera persona.

Així doncs, vam contactar amb una associació de fotoperiodistes perquè poguessin fer una xerrada. Després d’una introducció sobre la situació dels refugiats al món amb dades i mapes, el Marc va organitzar la seva exposició en base a quatre zones de violència:

  • El conflicte dels Balcans i els seus refugiats, el qual va ser la primera feina que va realitzar professionalment com a fotoperiodista.
  • Els desplaçats interns al Brasil i la violència a les “Faveles”.
  • El conflicte del Sàhara Occidental i els seus desplaçats i refugiats.
  • El conflicte sirià i els camps de refugiats a Europa.

La presentació va ser molt dinàmica i va captivar als alumnes amb fotografies colpidores.

Fotoperiodista 1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *