Robòtica i lectoescriptura, incompatiles?

La robòtica ens ha ajudat a desenvolupar les competències de l’àmbit lingüístic. A cicle infantil i a inicial hem fet ús dels Blue-bots per treballar aspectes com la seqüenciació, la lateralitat, la noció espacial… ara bé, perquè no aprofitar aquest recurs tant enriquidor per treballar altres continguts?

A 1r treballem la comprensió lectora i l’ortografia per mitjà d’activitats com ara: l’associació de paraules molt curtes amb imatges. Aprofitant que disposem de Blue-bots a l’escola, vam creure que podria ser molt interessant utilitzar-los per incidir en aquests aspectes lingüístics.

Com podeu observar a la imatge, la tasca es realitza a sobre d’una quadrícula. Els alumnes, després de llegir la paraula, han de donar al Blue-Bot les ordres clares per tal de conduir-lo fins la imatge que li correspon. L’avantatge d’aquesta activitat és que, poc a poc, pots anar proposant reptes als alumnes: arribar a més d’una imatge, plantejar diferents rutes per arribar-hi, afegir obstacles dins la quadrícula, etc.

Creiem que aquesta experiència d’aprenentatge ens permet que la pràctica sigui molt més estimulant i motivadora pels nostres alumnes.

La robòtica i la lectoescriptura NO són incompatibles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *