Projecte de Criptografia a l’Institut Sòl de Riu

Durant la setmana del 7 a l’11 de maig els alumnes de tercer d’ESO han realitzat un projecte de criptografia gràcies a la col·laboració de diferents professors dels departaments d’Antropologia, Tecnologia, Educació Física i Matemàtiques.

A través de les diferents sessions, els alumnes han treballat en grup, esbrinant per ells mateixos el significat de la criptografia i constatant la seua importància al llarg de la història de la humanitat i la vinculació amb les grans religions i civilitzacions.

Al llarg del projecte, els alumnes han sigut capaços d’encriptar i desencriptar missatges a través de diferents mètodes, i fins i tot, n’han creat de propis. Una de les activitats s’ha realitzat al pati, on s’ha simulat el procés d’intercanvi d’informació encriptada (per exemple, les transaccions bancàries) a través del joc. Dos grups han competit per obtenir el major nombre de missatges desencriptats, havent de desenvolupar diferents rols i realitzar una petita gimcana. Així, tots els alumnes han sigut encriptadors, desencriptadors, portadors de missatges (missatgers) i algun d’ells ha sigut hacker, interceptant missatges del grup contrari.

En les següents imatges es poden veure alguns alumnes participant en aquesta “Criptogym”.

Imatge de previsualització de YouTube

 

En els següents enllaços podeu trobar les activitats realitzades i altra documentació:

Resum:

https://docs.google.com/document/d/1cXnvbhX2J8r7hp0-EETzKTyxnZEg7ignM_LLAnQyYBA/edit#heading=h.gjdgxs

Dossier alumnat:

https://docs.google.com/document/d/171L0RMI_awwcHg5GmH_RjVKcz52mX2JBFO9fTK9HLr4/edit

Diari de treball i rúbrica alumnat:

https://docs.google.com/document/d/1GYrx3-ourvgdXM1QFUh01q9xKtLcthuYI–WYfd6QWM/edit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *