EL TEATRE AJUDA ALS ALUMNES A DESENVOLUPAR-SE PER LA VIDA

Quan ens vàrem plantejar quin projecte podríem fer a l’aula oberta de 3r d’ESO de seguida va sorgir la idea de fer una representació teatral, perquè pensavem que podria ser una eina que ajudaria als alumnes a treballar tant aspectes curriculars com aspectes de desenvolupament personal. El projecte s’anomena  “El Renaixement. Representem l’obra del Lazarillo de Tormes”.

Teniem clar que la  finalitat  no era formar a futurs actors o actrius sinó fer un desenvolupament interdisciplinari de les matèries, ja que es treballa la comunicació, la lectura, l’expressió, el context social, l’elaboració de decorats, etc.  Però sobretot, les finalitats últimes van ser les que fan referència a la competència d’autonomia i iniciativa personal. La primera era treballar l’autoestima i la seguretat (en un mateix/a) molt important en aquest alumnat perquè tendeixen a ser poc valorats. També es va voler fer èmfasi amb les habilitats socials, primordials en el món laboral, ja que si algú d’ells/es necessita fer algun dia una entrevista de treball és molt important expressar-se d’una manera correcta, fer una bona presentació personal, tenir una comunicació fluïda, etc. Una altra de les finalitats va ser la de resolució de conflictes, ja que es van aprendre diferents maneres d’intervenir d’una manera pacífica en la resolució de problemes.

Fent aquest projecte els alumnes van saber ser empàtics amb els companys de grup,  van saber escoltar als altres i comprendre les seues preocupacions i  es va potenciar el treball amb equip, ja que el teatre és un art col·lectiu, i per tant van haver de respectar als companys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *