PROJECTE APS 3r ES I-E DANIEL MANGRANÉ

1ª sessió
Vam començar comentant amb l’alumnat allò què esperàvem del projecte i fent una explicació del què era l’APS (aprenentatge i servei) a través de documents de la web de l’APS, del CRP del Baix Ebre i de vídeos que tractaven el tema. Després es va fer una dinàmica per saber organitzar-se en grups.
Tot seguit es va fer una pluja d’idees, sobre què entenien per un treball per projectes, i una exposició d’una hora aproximadament explicant en què consistia (què ens aporta, com es treballa, com ens hem d’organitzar, com s’avaluarà, quina actitud hem de tenir, què podem necessitar, com es pot dur a la pràctica,…)
Es van presentar les diferents associacions i entitats de Jesús i a continuació es va fer una recerca d’informació per investigar i valorar què es podria treballar de cadascuna de les entitats. Es van crear grups a l’atzar de 4-5 alumnes per realitzar la recerca. Cada grup va nombrar un secretari i un portaveu per anotar les decisions que anaven prenent.
Quan ja ho van tenir enllestit, es va encetar un debat amb els avantatges i inconvenients, viabilitat del tema, interessos…
La jornada va acabar explicant-los que a la pròxima sessió haurien de defensar el tema triat, presentant les idees i fent una petita exposició.

2ª sessió

La segona sessió va començar amb una reflexió de la sessió anterior.
Cada grup va presentar la seva proposta d’entitat i tot seguit s’obria un debat sobre els avantatges i inconvenients de la proposta. Hi havia torn obert de paraules.
Una vegada van presentar tots els grups, es van comentar les diferents opcions de votació (mà alçada, vot secret amb paperet,…)

3ª sessió
La tercera sessió va començar amb el recordatori de les diferents propostes presentades (projectant fotos amb els pros i contres de cada proposta).
Tot seguit, els mateixos alumnes van fer una coavaluació i autoavaluacio de les exposicions.
Van sortir escollides tres associacions: Jesús Catalònia, l’AMPA de l’I-E Daniel Mangrané i l’Escola d’Educació Especial Sant Jordi.
Després es va treballar l’assertivitat i l”empatia mitjançant power points i dinàmiques de grup per a millorar el treball en equip i les decisions d”equip. Tambe, cada alumne va realitzar un test on-line per saber quin era el seu grau d”assertivitat.
El que ens queda és veure com podem lligar les tres associacions escollides pels alumnes per portar endavant el projecte comunitari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *