Coneixements previs. Ciències Socials, el negoci de les drogues

Es tractava de convidar els i les alumnes a exposar què en sabien del negoci global que suposa les drogues.

PRIMERA FASE (4 SESSIONS)

Vam agrupar l’alumnat en grups heterogenis de 4 persones cadascun, i per obrir el debat, vam començar amb una proposta didàctica que havien de treballar a partir de l’exposició virtual http://www.hablemosdedrogas.org/exposicion/.

Abans de la recerca per equips, vam dedicar dues sessions a fer una visita virtual per l’exposició, llegint els textos i visualitzant els audiovisuals que aquesta ofereix.

Un cop l’alumnat es va familiaritzar amb l’exposició, vam lliurar-los la proposta didàctica per tal que fessin una recerca sobre què suposa el negoci de les drogues.

Per ampliar els coneixements previs, a banda de l’exposició virtual també vam passar vídeos i notícies relacionades amb el tema.

https://www.youtube.com/watch?v=GXxiiTBiOmY

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/#/videos/2961571

 

SEGONA FASE (4 SESSIONS)

En aquesta segona fase, el repte era redactar i simular una votació d’una llei sobre drogues de la mateixa manera que es faria en el Parlament de Catalunya.

Vam oferir tres possibles iniciatives: legalització completa de les drogues, il·legalització absoluta de les drogues, o legalització d’algunes.

L’alumnat va ordenar-se segons la seva pròpia opinió en cadascuna de les tres possibilitats, i per grups, van començar a redactar els arguments per refrendar la seva proposta.

Un cop fets els redactats, vam situar-nos en hemicicle, i cada grup comptava amb un parlamentari que defensaria la seva proposta. Un cop exposats tots els arguments, cada alumne intentaria replicar els altres dos grups, sempre en base als arguments treballats des del seu grup parlamentari.

Després de crear debat, es durà a terme la votació individual de l’alumnat, per escollir quina de les tres propostes ha estat la més ben argumentada, i la que, finalment, ha convençut a l’hemicicle.

 

AVALUACIÓ

Cada alumne havia d’elaborar el seu propi dossier relacionat amb l’exposició virtual i els vídeos i articles treballats a classe.

S’ha avaluat la capacitat de treball en equip, l’argumentació escrita i oral, la capacitat de generar debat i la valoració crítica de les propostes dels companys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *