I si optes per anar a la universitat…

Aquí tens diferents informacions que et poden ser útils. Són les dades més recents de les quals disposem a dia d’avui (maig de 2014).

Si cliques en aquest enllaç, trobaràs quina va ser la nota de tall de tots els estudis de grau de les universitats catalanes el juny de 2013.  Pensa que aquesta nota de tall és sobre 14 punts:

Notes de tall juny 2013

En el següent enllaç trobaràs quina poderació fa cada universitat de les matèries que tries en la part específica de les PAU segons el grau que vulguis cursar.

Quadre_de_ponderacions_2014

Quadre_de_ponderacions_2015

Quadre_de_ponderacions_2016

Cada estudiant pot examinar-se d’un màxim de tres matèries de modalitat de batxillerat en la fase específica, diferents de l’examinada en la fase general. Cada matèria examinada com a fase específica serà qualificada per separat, amb una puntuació de 0 a 10 punts. Es considerarà superada cada matèria si s’obté una qualificació igual o superior a 5. Les qualificacions de les matèries de la fase específica tindran validesa per a l’accés a la universitat durant els dos cursos acadèmics següents a la superació d’aquestes.

La nota d’admissió (mínim 5 i màxim 14) a un determinat estudi de grau incorpora a la nota d’accés deles PAU ( de 0 a 10 punts) les qualificacions de les dues millors notes de les matèries de la fase específica (sempre que la nota sigui 5 o superior), ponderant-les segons el coeficient que correspongui (0,1 o 0,2 . Són els que pots trobar en els tres quadres anteriors). Cal, però, que aquestes matèries estiguin vinculades a la branca de coneixement en què s’inscriu el títol de grau on es fa la preinscripció.  A continuació tens un cas pràctic:

Exemple practic calcul nota PAU

Si vols més informació sobre l’estructura de les PAU, clica en el següent enllaç:

http://www20.gencat.cat/portal/site/ur/menuitem.75ad4eed4c4291a9ccf24010b0c0e1a0/?vgnextoid=7b024edc2ec69310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=7b024edc2ec69310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

Si cliques en el següent enllaç, arribaràs a un web on tens tots els estudis de grau que pots cursar a Catalunya. Si en selecciones un, tindràs, en diferents pestanyes, tota la informació rellevant sobre el grau que ofereix cada facultat en concret.

http://www14.gencat.cat/qpq/AppJava/real/consultarLlistarGrauPerNom.do?partMenuId=13&nom=&idioma=ca

Finalment, aquí tens un excel·lent blog per a orientar els estudiants de batxillerat.

http://lorientacio.blogspot.com.es/search/label/PAU

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *