Inserció laboral dels ensenyaments professionals 2013

El Departament d’Ensenyament publica anualment un informe sobre el nivell d’inserció laboral dels ensenyaments professionals, tant de grau mijà com de grau superior. Aquí podeu trobar el darrer informe (2013).

http://www.aqu.cat/doc/doc_61921755_1.pdf

Convé donar-li una ullada perquè aporta informació molt valuosa sobre aspectes com ara (les pàgines fan referència al document pdf):

  • L’evolució de la taxa d’atur dels graduats en formació professiona en comparació amb la taxa d’atur dels joves de 16 a 24 anys, en general (pàgina 20).
  • La taxa d’inserció laboral dels graduats en un cicle formatiu de grau mitjà (pàgina 22) i de grau superior (pàgina 23), segons la família professional.
  • Què van decidir continuar estudiant el 2013 els graduats en un cicle formatiu de grau mitjà (pàgina 27) i de grau superior (pàgina 28), segons la família professional.
  • A través de quines vies van trobar feina els graduats en FP (pàgines 29 i 31).
  • Els tipus de contracte assolit per les persones graduades que van trobar feina (pàgina 34).
  • El nivell de salari segons el nivell d’estudis (pàgina 35).

Tingues en compte que l’informe parla sempre de famílies professionals. Cada família professional inclou diferents cicles formatius (de grau mitjà i de grau superior). Per tant, els indicadors  dels estudis de grau mitjà (o de grau superior)  d’una família professional són una mitjana dels indicadors dels diferents cicles formatius de grau mitjà (o de grau superior) d’aquesta família professional. Per exemple,  el nivell de salari dels graduats de grau mitjà de la família professional d’ Imatge personal seria la mitjana dels salaris de les persones graduades en els dos cicles formatius de grau mitjà d’aquesta família professional: Estètica personal decorativa / Perruqueria i estètica capil·lar. Vaja, que la mitjana pot donar un salari normal i, en canvi, haver molta diferència en el que guanyen els graduats de cada cicle formatiu d’aquesta família professional.

Del 13 al 23 de maig de 2014, ambdós inclosos, és el termini que teniu per a presentar la vostra sol·licitud si voleu estudiar el curs que ve algun cicle formatiu de grau mitjà. Trobareu tota la informació en el web del Departament d’Educació.

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *