Robòtica, programació, experiments i troballes

Ja fa uns quants anys que he anat introduint la robòtica i la programació en el dia a dia de les meves classes.Us oferim aquí algunes imatges, amb breus explicacions d’algunes de les coses que hem anat fent a classe amb Lego WeDo i interaccions programades amb la placa MakeyMakey, també amb l’Scratch, i l’Scratch Junior, el Neuron Inventor Kit i els robots de mBot de Makeblock & Codey Rocky.

  • Aquesta és una versió de barrera de pàrquing, feta amb Lego WeDo i programada amb Scratch. Quan el cotxe arriba a la barrera, el sensor el detecta i el programa demana la clau d’accés. Si és correcta la barrera s’obre i el comptador suma 1, si no ho és es torna a demanar la clau. Un cop superat el nombre màxim de cotxes del pàrquing la barrera es tanca definitivament i surt el missatge de pàrquing ple. El Javi i el Sergi ens expliquen com funciona.
  • Estic molt orgullós dels nens i nenes de la meva classe. Han fet unes figures d’esquelets amb la plantilla de 5 voluntaris de la classe. Vam començar dibuixant la silueta dels voluntaris i després vam fer una mica de recerca per Internet. Amb l’ajuda d’alguns llibres, del nostre Nasi (l’esquelet de l’escola) i amb el projector hem anat muntant tots els ossos, els petits i els grossos. Hem treballat l’anatomia humana, la mesura, la proporció, el dibuix, hem retallat, acolorit i enganxat. També hem cantant diverses cançons d’esquelets i ara ja estem preparant l’esquelet interactiu amb la placa Makey Makey.