Tic-Tac-Ruc!

Ja fa uns anys que tinc la meva bloc personal on deixo empremtes del meu pas per la vida.

Una cinquantena dels meus breus escrits tenen com a temàtica les noves tecnologies, la web 2.o o el món de l’educació en general. Avui, primer dia de vacances teòriques, em decideixo a “matar” tres pardals d’un sol tret: començar un bloc específic d’aquest món educatiu-tecnològic, formar part de la comunitat de blocs d’XTEC i iniciar-me en WordPress.

No crec que tingui res gaire original a oferir per a la blogosfera catalana… hi ha d’altres persones que en saben més que jo i que segur també ho explicaran millor; així doncs, aquest espai respon al desig d’organitzar idees, materials i eines útils per a mi i per a molts companys de professió. El temps dictaminarà l’utilitat global del pas que avui faig…

I vull començar aquest bloc amb un antic escrit que ha estat el referent per a escollir el títol del bloc. En ell explicava que havia llegit al bloc COMO UNA REINA un escrit on, entre d’altres coses, es feia referència a una conferència de Jaume Carbonell, director de la revista Cuadernos de Pedagogía. En ella, el 12 de març de 2008, el conferenciant va  regalar algunes idees ben interessants, molt bones per a iniciar una reflexió, un debat o un workshop.

“Modernitzar no és innovar. No serveix de gaire omplir les aules d’ordinadors, si no canviem les metodologies.”

“Activisme no és innovació: no es tracta de fer moltes coses alhora”.

“No s’ha de confondre reformar amb innovar. Moltes reformes són escassament innovadores”.

“La innovació educativa neix d’un desig individual o col·lectiu, mai d’una imposició”.

“La relació educativa ha de ser una conversa, un diàleg permanent, sigui presencial o virtual”.

“Les noves tecnologies ens ofereixen l’oportunitat d’estar millor comunicats que mai”.

Per a Carbonell la clau de l’èxit per a innovar està en el RUC (ingeniós acrònim, oi?)

RUC= disposar de Recursos + i fer bon Ús d’aquests + per aconseguir construir Coneixements significatius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *