Calculant receptes per a més comensals

Les receptes sempre diuen  la quantitat justa de cada un dels ingredients necessaris per obtenir una quantitat determinada de producte. Però, què farem si necessitem fer-ne més producte?  O no tenim la quantitat necessària d’algun  ingredient? A la pàgina la Regla de tres s’explica com canviar les quantitats d’una recepta utilitzant una eina molt pràctica, la taula de proporcions.

Fer un brownie més gran

A la imatge es  veuen els ingredients d’un brownie que explicàvem al bloc de l’escola. Amb les quantitats indicades surt un dolç per a  6 o 7 persones, però resulta que ens venen moltes més persones i l’has de fer més gran.

  • Prepara una taula de proporcions com la següent i fes els càlculs per acabar d’omplir-la.

 

xocolata ous sucre farina mantega nous
per a 7 persones 100 g 2 150 100 150 100
per a 14 persones  300  200
per a 21 persones  6  300

Quanta mescla hem de fer per a les màquines?

Les màquines que van amb mescla porten barrejats oli i benzina a un 4%, això significa que per fer 1 litre de mescla necessitem 40 cm3 d’oli i 960 cm3 de benzina. Hem de d’omplir 1 bidó de 5 litres i un de 4 litres.

  • Fes una taula de proporcions semblant l’anterior amb les quantitats necessàries per preparar  1 litre i per al bidó de 4 i el de 5 litres.
  • Fes servir la regla de tres per calcular les diferents quantitats.
  • Busca a Google imatges el bidó de benzina següent que acompanya l’exercici i després ves a buscar-ne la informació i fes-ne una petita fitxa que expliqui: la seva capacitat, el seu preu i els avantatges d’aquest bidó.

 

FEINA  A  FER

  1. Fes les dues taules de proporcions.
  2. Fes la fitxa del bidó
  3. Envia-m’ho tot.

Aquí has d’aprendre

  • Fer taules de proporcions.
  • Començar a utilitzar la regla de tres.
  • Cercar  informació a internet  i endreçar-la.
Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *