El món commemora el segon centenari de Darwin

NOIS/ES, avui no he tingut ocasió de parlar-vos de un fet molt important en la vida de la humanitat ,  és commemora 2oo anys que va nèixer Charles Darwin, a cldarwinmico2.jpgasse ha sortit moltes vegades com a referència però en sabem  molt poquet… m’agradaria que busquessíu informació   i miréssiu els vídeos, feu-ho bé, tranquil·lament , en parlarem a classe i veureu que fascinant és conèixer el que va fer aquest home i com ho va fer….espero que tots els que mireu suc de cocu  feu aquest petit exercici que us demano, i digueu-ho a la resta de companys…un petó per tots.

Tot allò qu em’envieu i sigui correcte us ho penjaré  ..

evolution1.jpg

Ah!! Veureu que parla mot de les Illes Galàpagos, sabeu que  fa un any faig passar-hi 8 dies? Alguns sí…doncs mira, us poso unes fotos meves també, amb les tortugues , iguanes,

ossos marins, crancs, ….i mil i una bestioles….

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/s3WmiPByvd8" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Biografia de Charles Darwin-enviat per Èlia Martínez

Charles Darwin va néixer a Shrewsbury el 12 de febrer de 1809. Fill de Robert Waring Darwin i Susan Wedgwood, i nét de Erasmus Darwin. Des de ben petit la seva passió era col•leccionar objectes.
El 1818 va ingressar en un col•legi del seu poble fins l’any 1825, ja que el seu pare el va fer anar a la Universitat d’Edimburg per estudiar medicina, però a Darwin no el va entusiasmar; les conferències sobre anatomia l’avorrien i les pràctiques de cirurgia l’aterrien. Per a ell eren molt més importants les excursions on experimentava, observava i col•leccionava, que no pas les avorrides conferències de la facultat. El seu professor d’història natural, Robert Jamenson, havia fundat per als seus estudiants la Societat Pliniana local el 1823, la qual es reunia al soterrani de la Universitat. Darwin es va unir a ella, participant en les excursions d’història natural i, en ella, va llegir les seves primeres conferències científiques. Darwin també va assistir a la Royal Medical Society. El pare de Darwin, però, veient la seva actitud cap a la medicina, va decidir orientar-lo cap a la carrera eclesiàstica. El 1828 va ingressar en el Christ College a Cambridge fins al maig de1831. Allà, va començar a estudiar la carrera de teología, però no va deixar de col•leccionar objectes. Aquell mateix any va realitzar una excursió de tres setmanes pel nord del País de Gal•les amb Adam Sedgwick. En arribar del viatge el van informar d’una vacant per a un naturalista en un viatge d’investigació, que després d’objeccions del seu pare, va poder acceptar i marxar a Londres en companyia d’Henslow per entrevistar-se amb Fitzroy.
Darwin va tenir l’oportunitat d’observar i descriure la flora i la fauna de cada regió visitada, també va reunir col•leccions dels diferents espècimens que hi trobava, a més a més va fer diversos estudis geològics i va descobrir nombrosos fòssils que més tard li van servir per sostenir les seves teories evolutives. El Beagle va tornar a Anglaterra el 2 d’octubre de 1836.
El març de 1837 Darwin es va traslladar a Londres on va començar l’elaboració de les seves Observacions Geològiques. Aquell mateix any va públicar la Zoologia del Viatge del Beagle, que va veure la llum en cinc volums entre 1839 i 1843, i l’any 1845 se’n va públicar una segona edició.
El gener de 1839, Darwin es va casar amb la seva cosina, Emma Wedgwood, amb qui va tenir deu fills. Durant l’any de 1841 la salut de Darwin es va ressentir. En els següents anys va públicar diversos articles sobre els fenòmens d’activitat volcànica a les illes Galápagos, Cap Verd i Tahití.
Cap al 1842, la salut de Darwin no era massa bona. Per això va decidir abandonar Londres i traslladar-se amb la seva família al camp. A Darwin se li van manifestar símptomes tant psíquics com físics de malalties que no van ser exactament localitzades o diagnosticades correctament. El seu estat de salut va millorar considerablement en els últims anys de la seva vida podent treballar de forma més contínua. El dimecres 19 d’abril, a les quatre de la tarda, deixava d’existir un dels homes més rellevants de les ciències naturals de tots els temps. En el funeral, celebrat el dia 25, va ser enterrat a l’Abadia de Westminster.[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/UcXCJkwH8kE" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

4 thoughts on “El món commemora el segon centenari de Darwin

 1. Jordi Guiu Pujols

  Molt interesants els videos 🙂
  m’ ha agradat molt avui la clase de Exp.
  Ningu deia re, tothom estava enbadalit escoltant,
  les histories que explicaves.

 2. Jordi Garcia

  Tota la rao Guiu, tothom callat, em semblava impossible que i pogues haver una clase aixi! Pero esque la classe su valia, era SUPER Interessant!!!!!!!!!!

 3. Jordi Garcia

  MIra, que buscan coses del Darwin he trobat un escrit sobre els seus fills, que deu ni do els que va tenir XD, Be espero que us agradi 🙂

 4. Ariadna Camps

  Tot es molt interesant, i els videos m’agrden molt
  Aii io tambe bui que les nostres classes siguin com les que dieu pro esque nosaltres nu callem 🙁

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *