Realització del mural sobre el projecte de clip de video

2a. avaluació

El passat mes de desembre de 2007, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans vàrem fer una lectura de la Declaració Universal dels Drets Humans. L’opinió generalitzada dels i de les alumnes va ser que encara hi ha molta feina a fer perquè aquests drets no són respectats a la majoria de països del món. D’aquesta opinió va sorgir la idea de representar històries que mostressin situacions on certament aquests drets no es respecten. D’aquestes representacions han de resultar clips de vídeo d’una durada entre 60 i 120 segons.

TASQUES A REALITZAR

1) A partir d’aquesta lectura de la Declaració, els i les alumnes es van distribuir en grups i cada grup va escollir un article de la Declaració a treballar. En el menú de la dreta es poden consultar els grups (components i article escollit).

2) Els grups van treballar els trets bàsics dels arguments de les històries:

  • En què consisteix l’acció (introducció, nus i desenllaç)
  • En quin moment transcorre l’acció
  • En quin entorn
  • Personatges que hi intervenen.
  • D’altres informacions que condicionin l’acció.

3) Els grups van fer una exposició oral dels trets bàsics de l’argument de la seva història.

4) Cada membre del grup va treballar individualment el seu personatge elaborant una fitxa:

  • Característiques del seu personatge: edat, sexe, ocupació, aspecte, d’altres informacions que siguin rellevants ( origen, ideologia, religió, ….)
  • Actuació del personatge (què fa i diu en els diferents moments de l’argument i que el motiva a actuar d’aquesta manera)
  • Justificació de la incorporació d’aquest personatge (quina contribució fa aquest personatge a la situació que es vol representar?, quina rellevància té?).

5) Story board: els membres del grup han de fer interactuar aquests personatges en les 5/6 escenes més importants de la història i explicar les situacions. Cal fer 5/6 imatges i explicar-les en el peu de foto.

6) Totes aquestes fases prèvies a gravar el clip de vídeo han de mostrar-se en un mural realitzat per tots els membres del grup.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *