Article 23: Dret al treball digne

Títol: El dret a un treball digne.
Components: Sandra Angosto, Mireia Carmona, Jordi Márquez, Verónica Moreno, Miriam Tomás.

Detall de l’article:

1)Tota persona té dret al treball, a la lliure elecció de la seva ocupació, a condicions equitatatives i satisfactòries de treball, i a la protecció contra l’atur.

2)Tota persona, sense cap discriminació, té dret a salari igual per igual treball.

3)Tothom que treballa té dret a una remuneració equitativa i satisfactòria que asseguri per a ell i la seva família una existència comforme a la dignitat humana, completada,si cal, amb altres mitjans de protecció social.

4)Tothom té dret a constituir sindicats per a la defensa dels seus interessos i afiliars’hi.

Argument: Aquesta història va sobre una dona que  vol treballar en una tenda de roba. Quan arriba a la tenda i demana treball, la cap de la tenda li diu que no pot treballar, pel fet de ser musulmana.

La musulmana indignada va a un bufet d’advocats a buscar una advocada que l’ajudi a solucionar el seu problema.

Es fa un judici on van la víctima, la seva advocada, la cap de la tenda i el seu advocat. Comença el judici.

Cadascu defen els seus clients. Al final del judici, el jutge li dona la raó a la dona musulmana, per què tothom té dret a treballar encara que sigui d’un altre païs.

Al final la dona musulmana acaba treballant en la tenda.

Personatges:

Sandra Angosto: advocada defensora de la musulmana, 25 anys, morena, ulls marrons, prima, alta…va vestida amb uniforme d’adbocada.Defen a la musulmana perquè te dret a treballar com tothom.

Mireia Carmona: La cap de la tenda de roba, morena, ulls verds, 30 anys, alta, prima…va vestida amb roba de marca.No vol a una noia musulmana perquè dona mala imatge.

Jordi Márquez: Advocat de la cap de la tenda, cabells negres, ulls verds, 30 anys, alt,prim…va vestit amb uniforme de advocat. Esta a favor de que la dona no pot treballar a la botiga de roba.

Verónica Moreno: Jutgesa, es rosa, ulls verds, alta, prima, 26 anys…va amb uniforme de jutgesa.

Mirian Tomás: musulmana, morena, ulls marrons, alta, 24 anys, va vestida amb roba una mica descuidada. Esta indignada perquè no té treball i la discriminen. No sap parlar molt bé l’espanyol.

Guió

Escena 1

Escena 2

Escena 3

Escena 4

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *